Bästa pulsklockan 2023 – 5 klockor jämförda

Bästa pulsklockan

Pulsklockan är ett grymt verktyg för den tränande eller aktiva individen, pulsklockan mäter hjärtfrekvensen i realtid och ger dig bättre överseende över din kropp. Den bästa pulsklockan mäter pulsen väldigt precist, har en lång batteritid och ett schysst pris. När det kommer till att välja pulsklocka finns en hel del faktorer att ha i åtanke. 

En del behöver en pulsklocka som är vattentålig för t.ex. simning medan andra nöjer sig med en enklare klocka för vardagliga aktiviteter. Även fast du inte är så aktiv är pulsklockan ett grymt hjälpmedel eftersom pulsen berättar väldigt mycket om din hälsa. Exempelvis är en pulsklockan ett bra verktyg för dig som stressar mycket, eftersom klockorna mäter pulsen under hela dagen. Därmed kan du se vilken tid på dygnet din puls ligger på som högst. 

En bra anledning till att köpa en pulsklocka i träningssyfte är för att veta vilken maxpuls och vilopuls du har. Därefter kan du se din utveckling och hur pulsen förändras efter x antal veckors träning. En vältränad person har oftast en lägre vilopuls, därav använder många en pulsklocka för att enklare se över sina mål och prestationer. 

Bästa pulsklockan 2022:

Fitbit Luxe Black

Bästa pulsklockan 2022

Bästa pulsklockan

Fitbit Luxe är enligt oss den bästa pulsklockan 2022 och det beror på kombinationen utav funktionalitet, pris och kvalité. En del pulsklockor kostar flera tusen i inköp och har flera funktioner som inte den vardagliga träningen kräver. Denna pulsklocka är otroligt prisvärd och kommer med grymma funktioner som förmodligen leder din hälsa till det bättre. 

Med hjälp utav Fitbit appen som kopplas ihop med klockan kan du enkelt se massvis med information kopplat till din puls. Eftersom klockan mäter pulsen dygnet runt kan du enkelt se trender i vilopulsen och kanske få en förklaring till varför de uppstår. Eftersom klockan mäter pulsen dygnet runt får du även statistik om pulsen under natten i form av sömnbetyg och sömnstadier. I fitbit appen finns även en del tips om hur du kan förbättra sömnen och hamna i djupare sömn. Appen håller även koll på hur mycket av vilken typ utav sömn du får, alltså hur mycket lätt-, djup- och REM-sömn du får. Detta kan vara nyttigt för dig som upplever trötthet trots 8 timmars sömn. 

En annan anledning till att vi anser att detta är den bästa pulsklockan beror på funktionen ”Active Zone Minutes” som ger dig en lätt vibration när du uppnår dina målpulszoner. Träningen blir även mer effektiv och motiverande med respons mitt under passet istället för endast efter. 

Sett till konstruktion är klockan väldigt slittålig och har en slimmad och snygg design vilket gör att du enkelt kan bära den i vardagen. Klockan har en batteritid på 6 dagar vilket är mycket med tanke på hur mycket klockan håller koll på och behöver lagra. Pulsklockan är även vattentät vilket gör att den passar för t.ex. simning. 

Garmin Forerunner 245

Bästa pulsklockan med GPS 

Bästa pulsklockan garmin

Garmin Forerunner 245 är en grymt bra pulsklocka med funktioner såsom GPS och musik. Garmin är ett väldigt populärt företag som tillverkar navigations- och kommunikationsutrustning för konsumentmarknaden men även för flyg. Garmins klockor är kända för funktionalitet och kvalité och det är en av anledningarna till att denna klocka kan klassas in i listan som bästa pulsklockan.

Pulsklockan mäter pulsen i realtid med en optisk sensor vilket ger dig full koll över din puls under träningen. Klockan informerar dig även under träningen om din puls är antingen för hög eller för låg och ger dig användbar feedback efter träningspasset. 

Eftersom klockan är vattentät passar den även för aktiviteter som innebär vatten. Men vi anser att denna pulsklocka är löparens bästa vän. När klockan används med ett kompatibelt tillbehör finns en hel del data att hämta ut om din löpning. Exempelvis mäter då klockan kadens, steglängd, markkontakttid och balans vilket är intressant och viktig information för löparen. 

En annan smart funktion klockan har är VO2-Max vilket är en indikator som hjälper dig att se hur du förväntas prestera under passet.

Apple Watch Series 6

Bästa smarta pulsklockan 

Bästa smarta pulsklockan

Apple Watch Series 6 är mer en bara en pulsklocka. Att köpa en Apple watch för att endast mäta puls är lite som att köpa en bil endast för att sitta. Men om du har en Iphone och är ute efter en ”pulsklocka” som även fungerar som telefon är detta helt klart alternativet för dig. 

Denna smartklocka har en hel del grymma funktioner som sms, gps, betalningar, mail, musik och mycket mer. Men även en hel del funktioner för träning. Klockan paras enkelt ihop med appen ”hälsa” och mäter massvis med statistik kring pulsen och pulsens aktivitet. Med appen ”fitness” kan du även följa dina framsteg och hålla koll på exempelvis kaloriförbrukning. 

Klockan likt andra pulsklockor varnar för antingen för låg eller för hög puls och upptäcker även oregelbunden pulsrytm. Med klockan kan du även mäta blodets syremättnad direkt genom klockan eller appen. 

Pulsklockan har även en hel del funktioner för säkerhet. Exempelvis känner klockan av om du ramlar och ringer 112 vilket är en grym funktion för de äldre. 

Garmin Vivomove

Bästa pulsklockan för äventyraren

Bästa pulsklockan funktioner

Garmin Fenix 6X är pulsklockan för dig som behöver en slitstark klocka som mäter och ger feedback på det mesta du kan tänka dig. Pulsklockan är otroligt slitstark och perfekt för dig som äventyrar en hel del och behöver något som håller. Klockan har Gorilla® Glas och ramen har en infattning av titan för ytterligare skydd. 

Pulsklockan är helt klart valet för dig som älskar skidor, denna klocka har nämligen förinlästa kartor för över 2000 skidorter. Men klockan är inte bara för skidåkaren, eftersom det finns en hel del andra kartor att ladda ner och läsa in. Klockan visar givetvis att typ av statistik vad gäller puls och blir extra precis när du kan välja vilken typ utav aktivitet du utför. Klockan visar även kroppens energinivå med ”Body Battery™” och ger signaler när det är dags att vila och när du är fulladdad igen. 

Klockan anser vi är en blandning mellan en avancerad pulsklocka och en smartwatch/applewatch. Exempelvis har klockan gamin pay vilket gör att du kan betala smidigt med klockan istället för att behöva gräva efter kontanter eller betalkortet.

Garmin Forerunner 45

Bästa billiga pulsklockan

Bästa billiga pulsklockan

Garmin Forerunner 45 är klockan för dig som vill ha en billigare pulsklocka men fortfarande ha en del viktiga funktioner. Trots det billiga priset har klockan GPS- GLONASS- och Galileo-positionering, Sport-appar och en spårningsfunktion. 

Klockan är precis som en vanlig pulsklocka och håller koll på puls, distans, tempo och annan statistik som är viktig. Klockan kommer även med appar för löpning, cykling, löpning inomhus, löpband, crosstrainer, kondition och yoga för att du enklare ska kunna mäta dina framsteg. 

Pulsklockan har en batteritid på 7 timmar vilket är väldigt standard för pulsklockor. Däremot har klockan endast 13 timmar batteritid i GPS läget. 

Fördelar med en pulsklocka

Med en pulsklocka kan du enklare mäta dina framsteg i träningen och bli mer motiverad att träna. Desto mer du tränar desto lägre puls kommer du att få ner du utför samma moment. Många pulsklockor är även väldigt smarta och kan underlätta i vardagen. 

Smartklockor med pulsmätare tycker vi är bäst. Med dessa klockor kan du svara på sms, mail och samtal direkt från klockan. Med många klockor kan du koppla ihop hörlurarna och sticka ut i löpspåret utan telefonen. Detta är en ganska skön känsla och vi behöver vara fria från telefonen emellanåt.

Bästa elcykeln
Uncategorized

bästa elcykeln 2023 – välj rätt elcykel

Den bästa elcykeln har som mål att konkurrera med de traditionella transportmedlerna, bilen och kollektivtrafik. Elcykeln har blivit ett mycket populärt transportfordon och helt klart ett väldigt bra alternativ till kollektivtrafik

Läs mer »
Bästa massagepistolen
träningsutrustning

3 bästa massagepistolerna 2023

Massagepistoler har blivit ett väldigt populärt verktyg för bättre uppvärmning, återhämtning och mer rörlighet i leder och musklerna. Funderar du på att köpa en massagepistol? I denna artikel kommer vi

Läs mer »