Bästa proteinpulvret 2023: 10 kosttillskott testade

bästa proteinpulvret

Det bästa proteinpulvret innehåller kvalitétsprotein som har en god smak och ett rimligt pris. I denna artikel kommer vi att testa 10 olika proteinpulver med olika användningsområden. Alltså bör du med våran guide hitta ett proteinpulver som passar just dig. 

Proteinpulver är ett grymt kosttillskott för att bygga muskler, men pulvrets användningsområde är mycket bredare än så. Proteinpulver är även ett grymt komplement i kosten för viktnedgång, återhämtning, hälsan och en varierad kost. Idag finns det en hel del olika varianter av proteinpulver på marknaden och det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa proteinpulvret för dina mål. 

Core Protein Pro

Bästa proteinpulvret core protein

Sammanfattning

100% Whey Gold Standard

Sammanfattning

Core Whey Protein

bästa proteinpulver svenskt kosttillskott

Sammanfattning

Better You Ärt & Havreprotein

Bästa veganskt proteinpulver

Sammanfattning

Star nutrition Whey 100

bästa proteinpulvret

Sammanfattning

Supreme Casein

Sammanfattning

Optimum Nutrition Platinum Hydro Whey

premium proteinpulver

Sammanfattning

Pea Protein Isolate

bästa proteinpulvret vegan

Sammanfattning

Starnutrition whey 80

Starnutrition whey 80 proteinpulver

Sammanfattning

Tyngre proteinpulver

Tyngre proteinpulver 900 gram

Sammanfattning

1. Core Protein Pro

Proteinpulver bäst i test

Bästa proteinpulvret core protein

Per skopa:

Fördelar

Nackdelar

Återförsäljare:

Core Protein Pro är Svenskt kosttillskott svar på ett lite dyrare proteinpulver för dig som söker det bästa proteinpulvret. Proteinet kommer från vassleproteinisolat och vassleproteinhydrolysat vilket är perfekt för dig som vill ha ett proteinpulver som snabbt kan tas upp av kroppen. Det är ett lite dyrare proteinpulver och det beror på vassleproteinhydrolysat som är dyrare att tillverka jämfört med vanligt vassle. 

Fördelen med vassleproteinhydrolysat är att det är behandlat på ett annat sätt så att kroppen snabbare kan ta upp proteinet. Däremot är det väldigt dyrt, så man har jämnat ut produkten med vanligt vassle för att få upp proteinhalten och få en bättre konsistens. Proteinpulvret har låg mängd laktos vilket är bra för alla användare, och inte bara dom som är känsliga mot laktos.  Många kan bli ganska gasiga av protein och få en orolig mage, därför är det perfekt att proteinpulvret har en lägre laktoshalt. Per 100 gram innehåller proteinpulvret endast 0,1 gram laktos vilket är riktigt bra. 

Detta proteinpulver funkar oavsett om du är på en deff eller om du försöker gå upp i muskelmassa. Det innehåller endast 171 kalorier per portion med endast 0,7 gram fett och 0,4 gram socker. I en skopa finns det endast 0,9 gram kolhydrater vilket är perfekt om du går på en diet och vill snabbare nå dina mål. Priset per portion är högre jämfört med vanligt vassleproteinpulver men samtidigt har dom proteinpulvren helt andra näringsinnehåll. 

Vi gillar detta proteinpulver eftersom konsistensen är riktigt bra och oavsett shaker så klumpar sig inte proteinet. Det har bra smaker och vi tycker främst om choklad men kan även gå i god för smakerna jordgubbe, vanilj samt naturell. Det finns ett par andra smaker som vi inte testat men som enligt omdömen ska vara bra. Smaken är av det lite sötare slaget men är definitivt godkänd. 

2. 100% Whey Gold Standard

Bästa vassleprotein

Per skopa:

Fördelar

Nackdelar

Detta proteinpulver är ett ikoniskt kosttillskott som funnits med så länge vi kan minnas. Det är ett schysst proteinpulver baserat på fyra olika typer av vassleprotein för bästa upptagning och effektiviteten. Det består av: mikrofiltrerat vassleproteinisolat, Ion-exchanged vassleproteinisolat, ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat och hydrolyserade vasslepeptider som är en lite dyrare ingrediens och drar upp priset något på detta kosttillskott. 

Hydrolyserade vasslepeptider är som sagt lite dyrare och består av kortare kedjor av aminosyror som gör så att det inte behöver brytas ned av våra egna enzymer. Detta gör att proteinet tas upp väldigt fort av kroppen och är perfekt att dricka direkt efter passet för maximal återhämtning. Resterande innehåll är av tre olika vassletyper som är lite mer standard och drar upp proteinmängden. Det är ett perfekt proteinpulver oavsett om du deffar, bulkar eller vill ligga på en stabil vikt. 

En portion är på 30 gram och innehåller endast 113 kalorier vilket är perfekt för dig som vill kapa ner kalorierna något. Per portion får du i dig 23,9 gram protein, 1,8 gram kolhydrater och endast 1,1 gram fett. Det är lite högre än proteinpulvret som blev bäst i test men detta proteinpulver tycker vi smakar lite bättre. Men vi värderar innehållet lite högre än smak vilket gör att detta proteinpulver placerade sig som en tvåa i testet. 

Proteinpulvret har bra smaker och vi kan rekommendera french vanilla som är riktigt bra jämfört med andra proteinpulver med vaniljsmaker. De andra smakerna har vi inte testat men baserat på omdömen ska de vara bra. En sak vi gillade med konsistensen är att den är väldigt len och blandas perfekt så länge man har en shaker med någon form av sil. Just detta proteinpulver har ingen konstig bismak som vissa kosttillskott kan ha och är inte för söt. 

3. Core Whey Protein

Proteinpulver utan sötningsmedel

bästa proteinpulver svenskt kosttillskott

Per skopa:

Fördelar

Nackdelar

Core Whey från Svenskt kosttillskott är enligt oss det bästa proteinpulver baserat på pris. Detta proteinpulver är billigare än konkurrenten Star nutritions Whey -100 men har ganska snarlik innehållsförteckning. Det som skiljer mellan detta proteinpulver och Whey -100 är att detta proteinpulver har lite mer kalorier och fett. Så är du inte på en strikt diet fungerar detta proteinpulver riktigt bra och ett perfekt kosttillskott för att få i sig protein billigt. Det är även billigare eftersom det endast innehåller vanligt vassle och inte förbättrad form av proteinet. 

Svenskt kosttillskott är bland dem största tillverkarna i sverige vad gäller kosttillskott och levererar oftast grymma produkter till rätt priser. Detta proteinpulver kostar cirka 239 kr för 1 KG. Detta ger dig 30 portioner protein för endast ungefär 8 kronor per portion. Per portion får du i dig 26 gram protein, 1,7 gram fett och endast 129 kalorier. Per dryck får du i dig endast 0,7 gram laktos vilket är perfekt för dig med lite laktosintolerant. 

Något som drar ner betyget en aning är att proteinpulvret innehåller ganska mycket socker, totalt 1,9 gram per portion. Men samtidigt innehåller proteinpulvret inget sötningsmedel om du väljer smaken naturell vilket är perfekt för dig som inte vill få i dig exempelvis aspartam. Vassleproteinet i denna produkt är även rik på BCAA vilket är aminosyrorna leucin, valin och isoleucin. Detta är perfekt att få i sig efter ett hårt pass då man behöver ordentlig återhämtning. 

Hittar man en smak som man gillar kan man köpa detta proteinpulver i en större påse på 4 kg. På detta sättet kan du spara in några kronor per portion och det gynnar en i längden om man brukar proteinpulver varje dag. Vi har testat de klassiska smakerna som choklad, Jordgubbe och vanilj som var riktigt bra. Det finns även ett par unika smaker som exempelvis rabarber, kaffe latte och chokladboll. 

4. Better You Ärt & Havreprotein

Bästa veganska proteinpulver

Bästa veganskt proteinpulver

Per skopa:

Fördelar

Nackdelar

Söker du ett veganskt proteinpulver är Better You variant ett riktigt bra alternativ som är baserat på ärt & Havre. Detta proteinpulver är perfekt för dig som äter en vegansk kost eller för dig som får problem i magen av vassleprotein. Proteinpulvret innehåller ingen mjölk vilket gör att man inte blir gasig efter att man intagit proteinpulvret. Trots det veganska innehållet så får du i dig 13 gram protein per 16 gram proteinpulver. En vanlig servering proteinpulver brukar vara runt 30 gram pulver så dubblar du dosen får du i dig lika mycket protein som du får från ett vanligt vassleprotein. 

Många veganska proteinpulver är oftast endast baserade på en typ av råvara, men detta proteinpulvret använder både ärtor och havre. Detta är bra för att få en så fullständig proteinprofil som det går. Detta gör även att det passar perfekt för dig som är gluten och vill få i dig lite extra protein. Proteinpulvret innehåller stevia vilket gör att du inte får i dig något socker men fortfarande får ett proteinpulver med lite godare och sötare smak. 

Det är ett perfekt proteinpulver att ha i sina morgon smoothies för att få i sig lite extra protein under dagen. Det går även att blanda i gröten för den tränande som behöver en stabil frukost. Det smaker lite annorlunda mot det klassiska vassleproteinet men Better you har valt bra smaker som passar med både havre och ärt smaken. Vi rekommenderar smaken jordgubb/hallon som är riktigt god. Vi kan även tala gott om äpple/kanel som har en god smak perfekt för frukost. 

5. Star nutrition Whey 100

Proteinpulver bäst i test för viktnedgång

bästa proteinpulvret

Per skopa (37 gram):

Fördelar

Nackdelar

Whey -100 är en utav star nutritions mest sålda produkter. Till skillnad ifrån Whey -80 så innehåller detta proteinpulver mindre fett och kolhydrater och mer rent protein. Detta proteinpulver är lite dyrare än Whey 80 eftersom det innehåller vassle isolat som är mer koncentrerat än det vanliga vasslet. Det är också dyrare att framställa just isolat så därför är detta proteinpulver lite dyrare än det vanliga whey-80 proteinpulvret. 

Så vad menar vi med Whey-80 och -100? Starnutrition som har skapat detta proteinpulver har delat in deras protein i två olika kategorier. Där -100 står för vassleisolat och -80 står för vanligt vassle. Detta proteinpulver är av variant -100 vilket betyder att  proteinpulvret innehåller 100 % Crossflow mikro- och ultrafiltrerat vassleproteinisolat som har en låg fett- och laktoshalt på endast 1%. En portion av detta proteinpulver är endast 132 kalorier och runt 30 gram protein. 

Detta gör att Whey-100 det perfekta proteinpulvret för dig som vill deffa och gå ner i vikt utan att tappa allt för mycket muskelmassa. Det är ett perfekt komplement för när du är på diet och vill klämma in lite extra protein utan att få i dig allt för mycket kalorier och kolhydrater. Vassleisolat passar även bättre för dig som brukar bli gasig av proteinpulver och behöver ett bättre alternativ för magen. Det är även bättre för dig som är lite känslig mot laktos. 

Proteinpulvret är lite blaskigare än det klassiska whey-80 men detta gör att det blandas enklare och med mindre risk för klumpar. Smaken är dock riktigt bra och har ingen konstig eftersmak som vissa proteinpulver kan ha. Vi har testat alla klassiska smaker som choklad, jordgubbe samt vanilj och kan intyga att dessa smakar riktigt bra. Sedan finns det flera olika varianter av smaker som fått bra omdömen bland kundrecensionerna. 

6. Supreme casein

Bästa kasein

Per skopa:

Fördelar

Nackdelar

Supreme Casein är det bästa kaseinet för dig som har i mål att gå ner i vikt. Skillnaden mellan detta proteinpulver och de andra är att detta proteinpulver är av typen kasein och inte det vanliga vassle. Kasein ger jämn och långsammare utsöndring av protein vilket är perfekt för att använda som frukost eller kvällsmål. Du håller dig även mättare mycket längre med hjälpa av kasein vilket är viktigt under viktnedgång då det kan vara svårt med hungern. 

Så varför är kasein bättre för viktnedgång? I och med att det tar längre tid för kroppen att ta upp kaseinet är det bättre för dig som är på ett kaloriunderskott och vill tappa så lite muskler som möjligt. Att dricka kasein som kvällsmat är perfekt för att sakta utsöndra protein i kroppen under natten. Det är även perfekt som frukost då du kan ha ett jämnare flöde av protein fram till lunchen. Det är däremot inte optimalt direkt efter träning eftersom det tas upp segare av kroppen. Efter träning rekommenderar vi vanligt vassle eller vassleisolat. 

En sak vi gillar med detta vassle är att det löser sig väldigt bra med vatten och får en fin krämig konsistens. Detta gör att kaseinet är perfekt att blanda i gröten på morgonen eller i matigare smoothies. Kaseinet går även att drickas ganska lätt om man blandar med mera vatten. Vispar man kaseinet kan man göra en god fluff som man kan äta med sked vilket är perfekt för dig som inte gillar att dricka vanligt vassle protein. I en skopa får du i dig hela 24 gram protein och endast 105 kalorier vilket är perfekt för dieten. 

Kaseinet finns i flera smaker och vår favorit är helt klart mjölkchoklad som är riktigt bra i både gröten och som pudding. 

7. Optimum Nutrition Platinum Hydro Whey

Bästa premium proteinpulver

premium proteinpulver

Per skopa:

Fördelar

Nackdelar

Detta proteinpulver från optimum nutrition är ett hydrolyserat vassleprotein som har en extra tillsatts mikroniserat BCAA för bästa effekt och resultat. Vad är det då som är unikt med hydrolyserat vassleprotein? Jo, hydrolyserat vassle kräver inte lika mycket spjälkning för att tas upp utav kroppen och därmed går det snabbare att ta upp. Vi har listat andra proteinpulver som också tas upp snabbt av kroppen men de är utblandade med vanligt vassle, medan detta kosttillskott endast innehåller hydrolyserat vassle. 

Protein efter gympasset är otroligt viktigt och eftersom detta proteinet tas upp av kroppen så fort anser vi att det är det bästa proteinpulvret för intag direkt efter gympasset. För ännu snabbare upptag är även  mikroniserat BCAA tillsatt för att du ska få i dig alla aminosyror direkt efter passet. Mikroniserat BCAA ger även bättre löslighet och en bättre blandning. Det är ett dyrare proteinpulver för dig som är kräsen och vill endast ha det bästa. 

Optimum Nutrition Platinum Hydro Whey är perfekt för dig som är på diet och vill hålla nere intaget av kalorierna. På en skopa får du i dig endast 137 kalorier, endast 0,5 gram fett och 0,4 gram socker. I en skopa finns det totalt 30 gram hög kvalitéts protein vilket är en lagom mängd precis efter träning. Eftersom detta vassle är så filtrerat blandas det otroligt lätt med vatten och endast ett par skakningar räcker för att inte få klumpar i drycken. 

8. Pea Protein Isolate

Veganskt proteinpulver bäst i test

bästa proteinpulvret vegan

Per skopa:

Fördelar

Nackdelar

Pea Protein Isolate är för dig som föredrar ett veganskt proteinpulver. Vi anser att detta är en av de bästa vegan proteinpulvren eftersom det är tillverkat på ärtproteinisolat vilket har ett högt proteininnehåll och ett lågt kolhydratsinnehåll. Just kolhydrater är enkelt att få i sig via en vegansk kost så det är bra att det är en längre mängd kolhydrater i detta tillskott. Det är även en väldigt låg mängd socker vilket är perfekt för dig som vill skära ner på allt det goda. 

Per servering får du 21 gram veganskt protein vilket är en ganska hög proteinmängd jämfört med andra veganska kosttillskott. Att få i sig rätt mängd protein när man går på en vegan diet är otroligt viktigt och därmed passar detta proteinpulver perfekt som komplement. Just ärtor som detta proteinpulver är gjort på har en bra aminosyraprofil och att få i sig alla aminosyror är viktigt när man får sitt protein från växtriket. Visst kan man koka ärtor och få i sig näring på det sättet men pulvret är väldigt smidigt om man är på resande fot eller är tidsbegränsad. 

En annan sak vi gillade med detta proteinpulvret är priset. För runt 249 kr får du hela 40 serveringar fördelat på 1 kg proteinpulver. Det finns även en hel del smaker att välja mellan och vi gillar choklad extra mycket. De andra smakerna kan vi inte uttala oss om men enligt recensioner ska de även vara bra. Det är även lättblandat och i en shaker får du minimalt med klumpar. 

9. Starnutrition whey 80

Billigt proteinpulver

Starnutrition whey 80 proteinpulver

Per skopa:

Fördelar

Nackdelar

Whey-80 är ett klassiskt proteinpulver som har hängt med i marknaden länge. Det är ett billigare proteinpulver som är perfekt för dig som inte vill lägga allt för mycket på ett ultra filtrerat proteinpulver. Trots det lägre priset innehåller en skopa totalt 27 gram protein vilket är en ganska standard mängd protein. Det är inget isolat utan helt vanligt vassleprotein och perfekt för den som inte bryr sig om någon gram kolhydrat hit eller dit. Beroende på vilken smak du väljer skiljer sig lite näringsinnehållet så följer du en strikt diet kan det vara värt att kika på. 

Proteinpulvret löser sig bra i vatten samt mjölk och skakar du väl har du minimalt med klumpar i drycken. Den fungerar även att ha i morgongröten och då passar den väldigt bra att blanda med olika typer av frön och bär. Just whey-80 har funnits så länge så Star nutrition har lyckats få ihop totalt 20 olika smaker vilket är perfekt för dig som har tröttnat på alla klassiska smaker som exempelvis vanilj och choklad. 

Vår favoritsmak är double rich chocolate som är bättre än många andra choklad proteinpulver vi har provat. Den har en tydlig chokladsmak och ingen konstig bismak som vissa proteinpulver har. Blueberry cheesecake är en annan smak vi testat och är perfekt att blanda i gröten med ett par blåbär. En smak vi inte riktigt gillade är banan och mintchoklad, men smaken är personlig. Så ta våra smaktips med en nypa salt. 

Vilka typer utav proteinpulver finns det?

Idag finns det många olika varianter av proteinpulver och de olika formerna har olika fördelar och nackdelar. De vanligaste formerna är: Vassleprotein, vegetabiliskt protein, kaseinprotein, vassleisolat, hydrolyserat, äggprotein, blandprotein, biffprotein. Så vad är skillnaden mellan dessa?

Vassleprotein

Vassleprotein är den mest förekommande formen av protein som ofta hittas i dom mest kända proteinpulvren. Detta protein tas upp snabbt utav kroppen och rekommenderas att ta direkt efter träning. Vassleprotein kommer från mjölk och är ofta billigare än tillexempel vassleisolat. Eftersom Vassle kommer från mjölk kan det vara ett dåligt alternativ för dig som har en känslig mage eller är allergisk mot laktos. Då rekommenderar vi istället ett växtbaserat proteinpulver. 

Vegetabiliskt protein

Detta protein är framställt genom växtriket och brukar oftast vara tillverkat av ärtor, sojaprotein, hampaprotein och risprotein. Detta protein tas oftast väldigt snabbt upp av kroppen och rekommenderas att ta efter träningspassen, men går lika bra att ta vilken tid som helst under dagen. Att köpa ett vegansk proteinpulver är perfekt för dig som annars äter mycket kött eller för dig som blir dålig i magen av vanligt vassle. Idag är marknaden för veganskt proteinpulver riktigt bra och det finns smaker som är helt klart godkända. När detta var nytt var det många tillverkare som inte riktigt satte smakerna men med tiden har det blivit bra.

Kaseinprotein 

Detta protein har samma ursprungskälla som vassleprotein men tas upp snabbare utav kroppen. Därmed är det bättre att ta på kvällen eller som frukost. Kasein är även väldigt bra för viktnedgång eftersom det mättar längre. En annan sak som är bra med kasein är konsistensen som brukar vara lite tjockare och väldigt len. Detta gör att kasein är perfekt att använda i gröten eller till olika bakverk. Vill man baka med kasein rekommenderar vi Tyngres recept. 

Vassleisolat

Vassleisolatär likt vanligt vassleprotein men är mer filtrerat och innehåller mindre kalorier och fett. Vassleisolat är oftast dyrare än vanligt vassle eftersom det måste gå igenom flera tillverkningsprocesser. Är du väldigt noga med vad du stoppar i dig och är på en diet funkar isolat riktigt bra för att hålla nere på kolhydrater och fett. En del vassleisolat är även utblandade med vanligt vassle för att få ner priset något.

Vill du ha ett proteinpulver som är helt baserat på vassleisolat rekommenderar vi Optimum Nutritions platinum Hydro whey som vi har skrivit om lite högre upp i artikeln. Detta proteinpulver är mycket dyrare än det klassiska vassle proteinet men har bättre näringsinnehåll och perfekt för deff.

Hydrolyserat protein

Detta är oftast det dyraste formen utav protein och tas upp väldigt fort av kroppen. Det tas upp snabbare än vassle och vassleisolat vilket gör det väldigt bra att inta direkt efter träning. 

Äggprotein

Detta protein finns i två former, de är: heläggsproteinpulver som innehåller både äggulan och äggvitan och äggviteproteinpulver som innehåller endast äggvitan. En stor fördel med äggproteinpulver är att det ofta har väldigt lite kolhydrater och mycket protein. En del forskning har även visat på att äggprotein kan ha en positiv effekt på testosteronet och hemoglobin värdena. 

Blandprotein

Blandprotein är en blandning utav fler proteinsorter för att skapa ett pulver som är mer mångsidigt. Detta resulterar i ett proteinpulver som både tas upp snabbt av kroppen men samtidigt långsamt. 

Biffprotein

Biffprotein är ett animaliskt protein som har ett högt biologiskt värde där även kreatin får en plats i innehållsförteckningen. 

Vilket är det bästa proteinpulvret?

Nu kan man ställa sig frågan, vad är det bästa proteinpulvret? Det enklaste svaret på detta är att det bästa proteinpulvret är det pulvret som passar din livsstil mest. Är du vegan? Använd ett vegetabiliskt protein. Vill du gå ner i vikt? Använd kaseinprotein. När du vet vilken typ utav protein du behöver kan du börja kolla på pris per servering, näringsinnehåll och givetvis hur mycket protein pulvret innehåller per servering. 

Hur mycket proteinpulver ska jag använda?

Hur mycket proteinpulver du bör välja beror dels på vikt men även träningsmål och kost. Kom ihåg att proteinpulver är ett kosttillskott, alltså ett komplement till maten och bör ej ersätta en riktig kost. Proteinpulver bör tas som en proteinboost vid sidan av en vanlig kost för att äta tillräckligt med protein när du tränar. Vill du veta hur mycket protein du bör äta per dag? Använd då våran kalkylator för att enkelt räkna ut hur mycket protein du behöver per dag. 

När ska jag ta mitt proteinpulver?

Proteinpulver kan tas när som helst på dagen men det finns ett par tider på dygnet där det är mer optimalt att använda. Efter träning är tillexempel vassleprotein utmärkt att dricka eftersom det snabbt kan tas upp av kroppen. Till frukost och kvällsmål rekommenderar vi kasein eftersom det utsöndras under en längre tid och är mer mättande än vassleprotein. Kaseinet kan blandas ganska tjock och blir som en pudding om du vispar kaseinet. En annan fördel med kaseinet är att du kan baka med det och göra väldigt god frukost mat såsom gröt. 

Hur vi jämför proteinpulver

Att jämföra proteinpulver tar tid eftersom vi gör en djupgående undersökning. Vi tittar främst på exakt vart proteinet kommer ifrån och hur mycket protein man får för pengarna. Det bästa proteinpulvret ska erbjuda högkvalitativt protein med ett bra portionspris. När vi gjorde undersökningen har vi jämfört otroligt många olika pulver och sållat bort pulver som inte håller måttet. 

Men priset är inte allt utan det ska vara kvalité också. Hade vi endast gått på priset hade listan endast varit fyllt med de billigaste vassleproteinet som finns. Därför listar vi också de billigaste proteinpulvret från olika proteinkällor. Detta gör vi så att du kan hitta ett pulver som passar dig och din diet. Alla vill inte ha vassle protein eftersom de kanske är veganer eller känsliga mot mjök. Många föredrar även smaken veganskt proteinpulver har. 

Vi testar även och ser hur bra proteinpulvret löser sig i vattnet eftersom smaken är en stor del av upplevelsen. Ingen vill ha ett pulver som är klumpigt efter intensivt skakande. Vi undersöker också hur bra smakerna är eftersom många ska dricka proteinpulvret varje dag. Smakerna ska alltså vara bra och ibland sitter bara smakerna inte helt enkelt. 

Läs mer inom kost:

Bästa bcaa
kost

Bästa BCAA kosttillskottet 2023

BCAA är ett kosttillskott som blivit väldigt populärt de senaste åren och är ett grymt bra kosttillskott för dig som vill förbättra din återhämtning och bygga mer muskler. Idag finns

Läs mer »