Bästa PWO 2023: 10 bästa preworkouts

bästa pwo

Vilket är det bästa PWO kosttillskotten för maximala gympass? I denna artikel kommer vi att lista tio olika PWO (Pre-workout) kosttillskott som du bör ta innan träning. De 10 olika kosttillskottet vi listar kommer att skilja sig lite för att du enklare ska kunna hitta ett kosttillskott som passar dig. En del pre-workout produkter är bättre för pump, vissa är bättre för energi och så finns det kosttillskotten som innehåller lite av allt. 

PES Prolific

bästa pwo

Sammanfattning

RAW Rampage

bäst i test pwo

Sammanfattning

Xtreme Muscle Pump

koffeinfri pwo

Sammanfattning

Off the hook

bästa pwo för pengarna

Sammanfattning

RAW Extreme Power

bra pwo

Sammanfattning

Crazy 8

Bästa pwo Crazy 8

Sammanfattning

Gold Standard Pre-Workout

Sammanfattning

Aware PWO

aware pwo bäst i test

Sammanfattning

F-cked Up

pwo fck

Sammanfattning

C4 PWO

pwo

Sammanfattning

1. PES prolific

PWO bäst i test

bästa pwo

Ett axplock av ingredienserna:

Fördelar

Nackdelar

Återförsäljare:

Profilic är en bäst i test PWO som innehåller riktigt bra ingredienser som bidrar till att du får ett bättre träningspass. Denna PWO passar för dig som gillar pump eftersom majoriteten av denna PWO innehåller L-Citrullin. Per skopa innehåller Prolific totalt 3000 mg L-Citrullin och detta är en av våra favorit ingredienser för just pump. Per skopa får du i dig 160 mg koffein vilket är ungefär lika mycket som de populära funktionsdryckerna innehåller. 

Tycker du att stickningar och andra effekter av vissa pre-workouts är obehagliga kommer du att gilla Prolific eftersom den innehåller inget beta-alanin, vilket brukar vara det ämnet som kan framkalla stickningar. Istället för beta-alanin har PES satsat på mera L-Citrullin, Betain och L-Teanin. Denna PWO har en bra mix av ingredienser och dom har verkligen lyckats skapa en välbalanserad PWO som ger effekt. Det enda vi kan klaga på är priset som är en aningen högt jämfört med andra pre-workouts. 

Hos flera nätbutiker där Prolific säljs har den fått ett bra omdöme och en klar majoritet av användarna är nöjda med produkten. Vi har själva varvat Prolific med andra kosttillskott i vårt skafferi och gillar den skarpt. En annan sak vi gillar med just denna PWO är att den innehåller rent L-Citrullin, och därmed inte har något ”malat” i namnet. 

Kosttillskottet finns i olika smaker och vi har testat både Mango splash och Raspberry Lemonade som båda två smakade riktigt bra. Vi kan inte uttala oss om dom andra smakerna men i regel brukar PES kosttillskott vara bra smakmässigt. PWO:n har ingen krasch och energi nivån som man får efter 30 minuter avtar i samband med att koffeinet går ur kroppen. 

2. RAW Rampage

Bästa PWO från Svenskt kosttillskott

bäst i test pwo

Ett axplock av ingredienserna:

Fördelar

Nackdelar

RAW Rampage är en grymt bra pwo ifrån svenskt kosttillskott som är en av de mest populära tillverkaren i branschen. Detta är nog den bästa pwo för uthållighet då den har många ingredienser för energi och en hög mängd beta-alanin. Fördelen med beta-alanin är att det är vetenskapligt bevisat att det fungerar, många cyklister använder det för just bättre uthållighet.

Det mest kända ämnet för pump är förmodligen L-citrullin, eftersom det är vetenskapligt bevisat att det fungerar. Problemet är dock att L-citrullinet i flera kosttillskott ofta är utblandat med L-malat, så kallat ”citrullin-malat”. 

Detta gör att du får hälften så mycket L-citrullin som vanligt. Detta har Physique Enhancing Science löst genom att erbjuda ett kosttillskott som innehåller rent L-citrullin fritt från andra ämnen. Detta per dosering ger oss totalt 5000 mg L-citrullin för bästa möjliga pump.

Produkten innehåller även Argininnitrat vilket är ett förstastadie till kväveoxid. Arginin blandat med L-citrullin är en grym kombo och bör verkligen prövas. PWOn innehåller även en hel del vitamin C vilket vi alla får ifrån kosten, men det skadar inte att få sig lite extra på träningsdagar. Vitamin C är en antioxidant och hjälper kroppen att bygga upp kroppens brosk- och benvävnad. Produkten innehåller även glycerol vilket länge varit ett känt ämne för pump, detta ämne binder vatten i musklerna vilket leder till större muskler och mer pump. 

3. Xtreme Muscle Pump

Bästa PWO utan koffein

koffeinfri pwo

Ett axplock av ingredienserna:

Fördelar

Nackdelar

Denna PWO från Delta är perfekt för dig som gillar att träna på kvällen och fortfarande kunna somna gott på kvällen. Detta är den bästa PWO som inte innehåller koffein vilket är ett ämne som kan få många att ligga sömnlösa långt in på småtimmarna. För att kompensera för att pwo:n inte innehåller något koffein har man tagit till med lite extra pump ingredienser så att du fortfarande får en bra effekt av kosttillskottet. 

I en portion finns det totalt 4 500 mg Arginin-AKG som är en riktigt bra ingrediens för att få bättre pump i musklerna. Det finns även 4500 mg kreatinmalat per portion så att du kan skippa eller dra ner på kreatinet de dagarna du använder pwo:n. Du har även en mindre mängd citrullinmalat per servering som ger lite extra skjuts i pumpen. Det enda vi inte gillar med denna pwo är att den är ganska dyr per portion. 

Något många kunder gillar med just Xtreme Muscle Pump är smakerna som är riktigt bra. En smak vi rekommenderar och testat citrus som vi tyckte smakar riktigt bra för att vara en PWO. Denna PWO ger inte lika bra fokus som andra kosttillskott som har koffein i sig, men du kan räkna med samma pump som du får från andra tillskott. 

4. Off the Hook

Prisvärd PWO

bästa pwo för pengarna

Ett axplock av ingredienserna:

Fördelar

Nackdelar

Off the Hook ifrån chained nutrition är en grymt bra pwo som är rätt prissatt. För 300-350kr får du runt ett halvt kilo pwo som innehåller de rätta ingredienserna. Denna pwo innehåller klassiska ämnen som länge varit populära bland prestations kosttillskott. Bland annat innehåller den 3000mg Beta-alanin, 350mg koffein m.m. 

Blandningen utav Beta-alanin och kreatinglukonatet bidrar till ökad styrka och länge uthållighet. Ofta har tillverkarna många ingredienser i få mängder men det gäller inte denna produkt. Vad gäller ingredienser för pump så innehåller denna pwo L-citrullinmalat, AAKG, L-Arginin, och betain vilket är alla ämnen som förbättrar pumpen. 

För att du ska få ut maximal fokus ur denna produkt så har chained nutrition valt ut flera ämnen som ger mer energi. Det finns en rejäl dos koffein på 350mg. Detta är positivt då du t.ex kan ta en halv skopa och fortfarande vara fylld utav energi. Fler ämnen som ökar energin är L-tyrosin, taurin och Panax ginseng.

5. RAW Extreme Power

bra pwo

Ett axplock av ingredienserna:

Fördelar

Nackdelar

RAW Extreme Power är en riktigt bra och prisvärd PWO som är värd att prova om du tidigare gillat Raw rampage. Denna PWO innehåller både ämnen som ger dig energi och ämnen som förbättrar pumpen. Kosttillskottet har en bra energiblandning med 150 mg koffein, 150 mg L-Teanin och totalt 2500 mg L-Tyrosin vilket är perfekt för dig som vill komma igång. 

För bättre pump har pwo:n Beta-alanin, Citrullin och Glycopump vilket är glycerol som ger mer vaskularitet och bättre kontakt med musklerna. Vi tycker att man kunde dragit ner lite på beta-alaninet och höjt upp på dom andra pump ämnena, men gillar man beta-alanin är denna blandning perfekt. 

Svenskt kosttillskott har även fått till en bra nootropics blandning där du har Ashwagandhaextrakt, Rosenrotextrakt, Bacopa monnieri och Pantontensyra. Något många kunder klagat på är att pwo:n konsistens är dålig och svårblandad. Detta är på grund av glycopump ingrediensen. Den är lite svår blandad men bryr man sig inte om detta är det en grym produkt. 

6. Crazy 8

Bästa billiga PWO

Bästa pwo Crazy 8

Ett axplock av ingredienserna:

Fördelar

Nackdelar

Crazy 8 är en pwo tillverkad utav Swedish supplements som länge varit populära på den svenska marknaden inom kosttillskott. PWOn innehåller flera ämnen som enligt vetenskapen har en positiv fördel för träningen. Crazy 8 har en bra fördelning av ämnen vilket ger fokus, energi och pump. En sak vi gillar extra mycket med denna PWO är att den endast kostar 10 kr per portion!

För ökad energi innehåller denna produkt vattenfritt koffein blandat med en hel del olika växtextrakt som ökar fokus och energin. Totalt är det 300mg koffein per servering vilket är mer än tillräckligt för den normala gymmaren. Vad gäller fokus innehåller denna pwo taurin, L-tyrosin, och Kolinbirtartrat vilket gynnar koncentrationen och fokus.

Denna PWO har flera olika smaker och vi har testat pineapple passion som enligt oss är riktigt bra. Just för oss är inte smaken det viktigaste men det är även en del av upplevelsen och något vi tar med i undersökningen. Denna PWO innehåller både citrullin och beta-alanin vilket är grymt för pump samt uthållighet. 

7. Gold Standard Pre-workout

Bra pwo

Ett axplock av ingredienserna:

Fördelar

Nackdelar

En otroligt bra pwo med god smak och bra ingredienser för dig som behöver den där extra kicken innan träning. Denna pwo innehåller de vanliga ämnena som beta-alanin, koffein m.m. Gold standard PWO har hängt med i många år och är en favorit bland flera aktiva personer. Kosttillskottet är väldigt prisvärt jämfört med andra på marknaden och kostar endast 10,6 kr per portion. 

Du som ofta tycker att PWO är väldigt jobbigt kommer att gilla Gold standard PWO. Smakerna är riktigt bra och pulvret mixas väl så att det inte är några klumpar i drycken. Pwo:n är välbalanserad och har inte överdrivet mycket av något speciellt ämne. I en servering får du i dig cirka 175 gram koffein vilket är lite mer än de populära funktionsdryckerna. 

Gold standard har en lagom mängd beta-alanin vilket gör att du kan få fördelarna av ämnet utan att uppleva stickningar som kan uppstå om man får i sig en större dos. En nackdel med denna pwo är att man har tagit lite av varje ämne, istället för mycket av färre ämnen. Detta är bra för nybörjaren men inte för den som lagt på sig en del muskler och vill få mer effekt. 

8. Aware Pwo

aware pwo bäst i test

Ett axplock av ingredienserna:

Fördelar

Nackdelar

En extrem PWO framställd för bättre pump och energi på gymmet. Denna produkt är rätt doserad med höga mängder utav ämnen som är förbättrar ditt pump på gymmet. Per skopa får du i dig 4000 mg citrullinmalat, 2000 mg beta-alanin, 2000 mg Trikreatinmalat och 1000 mg AAKG. Dessa fyra ämnen tillsammans är riktigt grymma för att öka muskelpumpen. 

Pwo:n är 100 % Vegansk och har ett bra pris per servering vilket är ett måste för en PWO ska bli bäst i test. Bakom företaget Aware står träningsprofilen Fabian GL som har lång erfarenhet av träning. Han har tillsammans med sin med grundare Joel skapat en PWO som många tycker om och ofta omnämns i sociala medier.

När vi testade pwo:n såg vi förbi all hype kring produkten och gjorde testet opartiskt. Slutresultatet är att det är en bra produkt, men med något dålig smak. Just smaken kan man se förbi om man endast är ute efter bra prestation. Men den är ändå viktig i undersökningen. Vill du få mer ut av produkten utan få i dig för mycket koffein kan man kombinera Aware med Aware plasma, men det gäller att ha koll på doseringarna. 

9. F-cked Up

pwo fck

Ett axplock av ingredienserna:

Fördelar

Nackdelar

Denna pwo är en grymt bra pwo ifrån swedish supplements som tar ditt tränande till nästa nivå. Denna pwo kan beskrivas så enkelt genom att bara läsa titeln. Här har du totalt 11 aktiva ingredienser som ger en bra blandning mellan pump, fokus och energi, perfekt för dig som tränar hårt. 

Detta är den billigaste pwo:n per portion vi tagit med i testet men trots detta har den fortfarande en bra mängd ingredienser som är rätt doserade. Vill du få i dig koffein billigt är det en perfekt PWO med totalt 300 mg koffein per skopa. Just denna PWO har funnits i många år och är en favorit bland många. Hos oss har det inte blivit en go to PWO men vi gillar fortfarande produkten. 

Gillar du stickningar som vissa pwo-tillskott ger kommer du att gilla denna PWO. Totalt får du i dig 3000 mg beta-alanin per servering vilket är det ämnet som kan upplevas som att det sticker. Men det är inte bara stickningar som beta-alaninet medför. Det gör även så att du blir mer uthållig och kan utföra fler reps per övning. Det finns en bra mängd smaker att välja mellan och de flesta av smakerna är riktigt bra. 

10. C4 PWO

Bra pwo

pwo

Ett axplock av ingredienserna:

Fördelar

Nackdelar

C4 ifrån Cellur är en extremt bra pwo som är otroligt känd på den amerikanska marknaden. Just denna PWO Innehåller de vanliga ämnena som fungerar för de flesta. Denna PWO har riktigt bra recensioner på de större kosttillskott sidorna och vi kan hålla med om de flesta kundomdömena. Serveringarna är ganska små och doserna väldigt koncentrerade vilket har sina fördelar och nackdelar. 

Något vi tycker att Cellucor kunde gjort är att dra ner lite på ingredienserna och ökat mängden på säg 2 till 3 ämnen. Nu är det ganska mycket olika ämnen i produkten i lägre doser vilket vi ofta inte är något fan av. För att få bäst effekt av ett ämne gäller det att man doserar rätt. Går man upp till 2 skopor får man i sig en bra dos av ämnena men då blir produkten ganska dyr. Tänk dock på att alltid ta det lugnt med doserna om du är ny till kosttillskott. 

Smakerna är riktigt bra och vi kan tala gott om fruit punch som inte är lika sur som andra pwo-tillskott på marknaden. 

Vad är PWO?

En PWO eller Pre-workout som det egentligen heter är ett kosttillskott som man intar innan träning för att få bättre prestation. Grunden i Svenska pre-workouts är koffein som har en uppiggande och väldigt effektiv effekt. Sedan innehåller en PWO andra ämnen som ökar prestationen, uthålligheten, fokuset och styrkan. 

Vad innehåller en PWO?

Vad som en pwo innehåller varierar såklart ifrån produkt till produkt. Men ofta finns ett par ”standard ämnen” som används utav de flesta tillverkare. Alltså är den bästa PWO för just dig det kosttillskottet med rätt dosering av rätta ämnena. 

Köper man en PWO från välkända E-handlare såsom Gymgrossisten, Svenskt kosttillskott och Tyngre kan man försäkra sig om att produkten är laglig. För ett par år sedan blev ett en del ämnen olagliga som användes i PWO tillskott. Så man ska alltid vara försiktig även om alla ämnena i ett tillskotten är lagliga. Har du hälsoproblem avråder vi dig att använda kosttillskott, med undantag om du rådgör med en läkare innan.

Koffein

Koffein är förmodligen det mest förekommande ämnet i olika pwo produkter och är det främsta ämnet för bättre energi och koncentration. När det kommer till koffein i PWO bör du hålla koll på hur mycket koffein som det innehåller. Är du oerfaren med koffein bör du alltid ta mindre än kosttillskottens rekommenderade dos för att se hur din kropp reagerar. Vi alla har olika toleransnivåer för koffein och för mycket utav de kan bli obehagligt för vissa. Koffeinet huvudsakliga uppgift i pwo kosttillskotten är alltså att bidra med en uppiggande effekt som påverkar dig psykiskt men även fysiskt. 

Är du känslig för koffein kan det vara smart att köpa en PWO utan koffein. Dessa PWO-tillskott ger samma effekt som andra tillskott minus energikicken som koffein kan ge. Om du ska köpa en PWO utan koffein rekommenderar vi Deltas Xtreme muscle pump som vi har tagit med i testet.

Kreatin

Kreatin är ett annat ämne som är väldigt förekommande i pwo produkter. Kreatin finns det mycket skriverier och myter om men bäst är att läsa livsmedelsverket rekommendation angående ämnet. Kreatin finns naturligt i kött, fisk m.m. Genom kosten får vi i oss cirka 1 gram kreatin om dagen, men med kreatin som kosttillskott kan vi enklare få i oss runt 5 gram om dagen. Så vad gör kreatin? Jo, det ökar prestationsförmågan och muskeltillväxten om du tar det kontinuerligt. En rekommenderad dos är 5 gram om dagen för att uppnå bra effekt. 

Beta-alanin

Detta ämne är otroligt förekommande i pwo produkter och används främst för att öka uthålligheten och prestationsförmågan. Så hur fungerar det? När du tar beta-alanin ökar karnosin nivåerna i musklerna och det är detta som gör så att prestationsförmågan ökar. Vanligt ”bieffekt” utav beta-alanin är att det kliar, detta är inte något som påvisats farligt men en del tycker det är obehagligt, medan vissa gillar det. 

L-Citrullin

L-Citrullin är ett förstadium till kväveoxid och används för att öka pumpen i musklerna. Det är en icke essentiell aminosyra vilket innebär att kroppen kan tillverka L-Cittrulin själv. Det har gjorts flera studier på detta ämne och mycket visar på att det ökar prestationsförmågan och muskelpumpen. 

Andra ämnen

Givetvis finns en hel drös med andra ämnen som olika pwo kosttillskott innehåller. Om du undrar om ett specifikt ämne bör du googla vad ämnet gör och undersöka genom bra källor såsom livsmedelverket. Det mesta inom den svenska marknaden är säkert och testat men du bör ändå hålla koll på vad du använder för kosttillskott. 

Varför funkar inte min pwo?

Om du har använt PWO tillskott under en längre period har förmodligen din kropp blivit van med dom olika ämnena. Om du når detta stadium bör du inte öka doserna utan istället köra ett par veckor utan PWO och koffein för att återställa receptorerna. Efter ett par veckor kommer kosttillskottet fungera bra igen och kaffe får en ny mening. 

Vilken pwo ska jag köpa?

PWO skiljer sig en del och en del är bättre för pump medan andra är bättre för koffein. Vill du få ut så mycket av din PWO som möjligt ska du köpa en som passar dina krav. Pump kosttillskott brukar oftast innehålla ämnen som gör så att mer blod samlas i musklerna. PWO som ger mer energi brukar innehålla fler stimulanter som ger bra energi. 

Är du koffeinkänslig rekommenderar vi att köpa en PWO utan koffein. Då kan du även ta PWO på kvällen utan att du får problem med sömnen senare. Det tråkiga med koffeinfria kosttillskott är att de oftast inte ger så mycket energi.

Hur vi jämför kosttillskott

När vi testar olika PWO kosttillskott tittar vi främst på vilken effekt vi får ut av produkten. Alltså hur mycket PWO:n bidrar till att vi får ett bättre pass på gymmet. När vi testar PWO läser vi noga på om kosttillskottet innan och dess innehåll så att vi vet vad vi kan förvänta oss. Vi har mycket erfarenhet av olika kosttillskott och vet vad som gör en PWO bra. 

Hur mycket effekt vi får av kosttillskottet är det viktigaste i undersökningen. Men smaken tar vi även med i bedömningen, det ska gå att i alla fall dricka kosttillskottet utan att det ska vara äckligt eller jobbigt. Sedan tittar vi på priset per servering. Man kan ofta luras av att priset är lågt men då brukar även mängden PWO i burken vara mindre. Så vi jämför alltid olika PWO-tillskott utifrån hur mycket de kostar per portion.

En annan sak vi tittar på är hur andra konsumenter upplever kosttillskottet. Här gäller det att djup dyka i recensioner från alla de större butikerna och sammanställa alla recensioner. Bara för att en PWO är bra för just dig kan den vara dålig för någon annan. Våra kroppar är unika och svara olika på olika ämnen. Därför gäller det att hitta en PWO som just passar sin kropp där det varken är för mycket eller för lite av just ämnet som du gillar. 

Relaterade inlägg:

gainer utan träning

Gainer Utan Att Träna

Introduktion till gainer utan träna Om du är en person som har väldigt svårt att gå upp i viktigt så är det inte omöjligt att du överväger gainer utan att

vad är lchf

Vad är LCHF? – Den Stora LCHF-Guiden 2023

Vad är LCHF? En introduktion Välkommen till din guide till LCHF (Lågkolhydratkost, högfettkost), en kostplan som begränsar kolhydratintag och ökar fettkonsumtionen. Många människor världen över har hittat framgång med denna

energi innan träning

Energi innan träning

Innan träning är det viktigt att fylla på energinivåerna så att man kan prestera ordentligt. Inför din träning bör du vara återhämtad och påfylld med en kost som passar för

fasta 10 dagar

Fasta 10 dagar viktnedgång

En fasta på 10 dagar kan ge en otroligt stor viktnedgång. Men kan samtidigt vara farligt om den inte utförs korrekt eller av dig som är sjuk. Alltså är det