Med denna kalkylatorn kan du enkelt räkna ut kaloriförbränning med en viss aktivitet under en viss tid. Fyll i vikt, tid och välj en aktivitet för att enkelt se hur mycket du förbrukar. 

Hur fungerar kalkylatorn?

Kalkylatorn räknar ut din kaloriförbränning/kaloriförbrukning genom att multiplicera aktivitet i minuter med ett ”MET” värde som är värdet för vad varje aktivitet förbränner. Sedan multipliceras detta 3.5 och din vikt för att sedan delas på 200. Här är lite enklare förklaring matematiskt: förbrukade kalorier = Tid (i minuter)*MET*3.5*Vikt (i kg)/200. 

Kalorier = Fett

Genom att bränna mer kalorier och hålla sundare matvanor kan du gå ner i vikt om du ger det en viss tid. Att hålla sig till ett underskott/diet för att gå ner i vikt är viktigt för viktnedgång men träning ger även mycket. Att regelbundet träna och förbränna kalorier gör att viktnedgången går snabbare. 

Fler kalkylatorer

räkna ut proteinbehov/proteinintag

Men denna kalkylator kan du enkelt räkna ut ditt proteinbehov/proteinintag.  Att äta rätt mängd protein är viktigt för hälsan, muskeluppbyggnad och för dig som har skador och behöver återhämta dig.

Läs mer »

räkna ut ditt kaloribehov/energibehov

Med denna kalkylator kan du räkna ut ditt kaloribehov/energibehov. Kalkylatorn beräknar först ut din basalomsättning (BMR) vilket är ditt kaloribehov om du skulle vara i fullständig vila hela dagen. Välj

Läs mer »