9 pulverdieter bäst i test – måltidsersättning för snabb viktnedgång

pulverdieter

Vill du göra dig av med några extra kilon och har kikat på pulverdieter? Måltidstillskott som det också kallas är ett perfekt tillvägagångssätt för att tappa kilon man vill bli av med eftersom du systematiskt har ett kaloriunderskott på upp till 1000 kcal per dag. Det många tycker är skönt är att man slipper räkna själv utan enbart öppnar påsen eller skopar direkt ner i ett glas, blandar med vatten eller mjölk och sedan dricker. Man måste alltså inte räkna själv och det är väldigt enkelt att hålla koll på. 

För att maximera chanserna att du lyckas tappa dem där kilona så är det mycket viktigt att du tycker om ditt pulver eftersom det trots allt kommer vara en del av din vardag framöver. Av den anledningen har vi listar 9 bästa pulverdieter för en snabb viktminskning här nedan så att du en gång för alla ska bli av med dem där kilona som du vill bli kvitt! 

Bästa pulverdiet:

Fairing Complete Diet

Sammanfattning

Nutrilett Quick Weightloss Shake

måltidsersättning shake

Sammanfattning

Diet Shake

Sammanfattning

Core Diet Protein

Sammanfattning

1. Fairing Complete Diet

Bästa pulverdieten

Per portion:

Fördelar

Nackdelar

Återförsäljare:

Fairing complete är ett riktigt kvalitetsmärke vad gäller näringsersättning och vi är verkligen imponerade av deras tillskott Complete Diet. Den har en god smak som inte är för söt men ändå tydlig och naturlig. Det är tänkt att man ska blanda med vatten men om man vill få fram extra god smak tipsar vi om att ta lite mindre pulver och blanda med mjölk istället, för då blir den riktigt god.

Det finns två smaker, jordgubb och choklad! Vi tycker båda är riktigt bra och att man ska välja den smak man normalt sett föredarr. Till skillnad från många andra produkter så håller den här en mätt länge, i upp mot fyra timmar vilket är perfekt som mellis eller lunch. 

Pulvret är rikt på fibrer, mineraler och vitaminer vilket gör att du kan ersätta din normala kost helt och hållet med det här pulvret i två veckors tid utan att lida någon brist på viktiga ämnen. Ifall du ersätter din vanliga kost med pulvret ska du äta det tre gånger per dag och annars kan du även använda det som mellis eller istället för ett mål mat per dag. 

Du har även mycket proteiner i Fairing complete som motverkar muskelförtvining även om kaloriintaget blir lågt (vilket är hela tanken). Du bränner alltså mestadels fett och får behålla mycket muskler. För att behålla mestadels av muskelmassan eller till och med kunna bygga lite mer så ska du gå till gymmet samtidigt. Det kommer ge ännu finare resultat. 

Pulvret är från ett svenskt märke och är godkänt av EU och kvaliteten märks av både i resultatet, mättnadskänslan och smaken. Allt som allt kan vi verkligen varmt tipsa om den här för dig som vill göra dig kvitt extrakilona. 

2. Nutrilett Quick Weightloss Shake

Bästa måltidsersättning shake

måltidsersättning shake

Per portion:

Fördelar

Nackdelar

259 kr

Om du vill göra en snabb viktnedgång med hjälp av en shake som man kan göra vart man än befinner sig så är Quick Weightloss Shake från Nutrilett vår varmaste rekommendation. Det här pulvret blandas nämligen direkt i en shaker tillsammans med kallt vatten, skakas en minut och dricks sedan direkt.

Ända sedan detta pulver lanserades så har det varit omåttligt populärt just för att det är enkelt att gå ner i vikt med hjälp av det. 

Till att börja med måste vi hylla smaken som verkligen påminner starkt om en jordsgubbsmilkshake. Den krämiga konsistensen är till pulvrets fördel och det känns bra i munnen och för tankarna ytterligare till en kall glasshake en varm sommardag. Om du vill få ännu lite bättre smak kan du även här blanda med mjölk istället vatten, något som sker  på kaloriernas bekostnad. 

Du kan välja att använda pulvret som mellis eller ersätta det med måltider helt och håller. Ifall du enbart vill köra på pulvret, vilket vi rekommenderar om du vill få bäst resultat, så ska du äta fem portioner per dag och kan göra så i upp till åtta veckor innan du måste in med vanlig kost för att balansera upp vitaminer och mineraler. 

Varje portion innehåller mellan 110 och 112 kalorier, så om du följer rekommendationen och äter fem per dag och inget annat förutom vatten har du ett dåligt kaloriintag på ynka 550 kcal vilket kommer ge ett snabbt resultat. 

Ifall du inte har en shaker kan du köpa det på svenskt kosttillskott. Ett tips är att hälla upp drycken i ett snyggt glas för att göra det enklare att dricka. Det känns. helt enkelt lite roligare då. Testa gärna med sugrör också då det blir godare och lättare att dricka för vissa med det. 

3. Diet Shake

God måltidsersättning

Per portion:

Fördelar

Nackdelar

Har du testat många pulverdieter och inte hittat någon som du tycker är god, eller är du bara allmänt kinkig när det gäller det du äter och är rädd att pulvret du köpet inte ska falla dig i smaken? Den här shaken från Svenskt Kosttillskott är specifikt framtagen för att vara riktigt god utan att för det innehålla extra kalorier och resultatet är riktigt bra, något som både vi och tusentals tidigare kunder kan stämma in i. 

Det finns 9 olika smaker, bland annat choklad, blåbär och vanilj, äpple och vanilj, jordgubb, cappuccino och hallon, så du kan verkligen välja utifrån vad du tycker om. Alla smaker har bitar i sig, exempelvis chokladbitar eller bitar av frukt vilket ger en lite roligare helhetskänsla vad gäller konsistens. 

Du kan blanda shaken med antingen mjölk eller vatten. Ifall du tycker om smaken med mjölk men inte vill få mjölkens extra kalorier så kan du köpa lättmjölk för att kompromissa.

Enligt oss är det viktigaste att man faktiskt byter ut shaken mot maten och om det då hänger på mjölken är det mycket mer värt att få med några fler kalorifer men ändå dricka den. Ett annat knep som gör det ännu godare är att blanda shaken och låta den stå i en halvtimme i kylen innan du ska dricka den för att den på så vis ska dra till sig. 

Varje shake har dessutom ett väldigt lågt kaloriintag på under 100 kcal per portion vilket gör att du kommer väldigt långt på att byta ut enbart en vanlig måltid per dag mot shaken, exempelvis middagen. 

Tack vare att fiberhalten och proteinhalten är hög får man en mättnadskänsla som varar länge trots att kalorierna är väldigt få vilket vi självfallet uppskattar väldigt mycket. Dessutom kryllar den av vitaminer och andra antioxidanter som är viktiga för att känna sig pigg och alert samt fungera bra. 

För att summera Diet Shake från Svenskt Kosttillskott så vill vi säga att det är en väldigt god shake som gör jobbet och dessutom till ett bra pris. 

4. Core Diet Protein

Måltidsersättning protein

Per portion:

Fördelar

Nackdelar

Om du är på jakt efter en måltidsersättning som innehåller mycket protein så har Svenskt Kosttillskott utvecklat Diet Protein. Men för vem är den en bra lösning? Jo, när man går på hård diet och har ett kaloriunderskott kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med protein om man samtidigt vill styrketräna hårt och då är en måltidsersättning som innehåller extra mycket protein ett lysande val för att komma runt det här problemet. 

Detta är egentligen ett protienpulver men fungerar ypperligt som måltidsersättning om du går på en diet. Vi rekommenderar då att byta ut ett mål per dag med detta pulver för att täcka upp proteinbehovet för den som styrketränar mycket och sedan köra med ett annat pulver eller vanlig mat övriga måltider.

Det finns tre smaker att välja mellan: choklad, choklad och vanilj eller jordgubb och banan. Vi tycker att alla smaker är bra, så välj den smak du tycker låter godast för dig. Priset är också bra och ett av dem lägsta i den här guiden vilket gör pulvret perfekt för dig som vill ha den som komplement. 

Mättnadskänslan är bra tack vare fibrer och rejält med protein. Sist men inte minst vill vi verkligen slå ett slag för att blanda den här med mjölk för bästa smak. Med vatten är den inte så rolig faktiskt! 

Frågor och svar om pulverdieter

Saker att tänka på innan man börjar med pulverdiet

Att gå på en pulverdiet innebär att man byter ut enskilda måltider eller hela sin kost mot shakes, soppor och även bars för att på så sätt minska sitt kaloriintag och gå ner i vikt. Metoden har hjälp väldigt många att tappa kilon eftersom den är enkel att följa, mättar bra i relation till hur få kalorier man får i sig samt är prisvärd att syssla med, oftast billigare än att äta vanlig mat! 

Det finns dock några saker man bör tänka på innan man drar igång för att få ett så bra resultat som möjligt. 

Undvik denna diet om

Ifall du är underviktig eller gravid ska du aldrig börja på en pulverdiet eftersom det kan bli dirket hälsofarligt. Om du medicinerar för en sjukdom eller annat bör du också kolla med din läkare ifall du kan minska kaloriintaget så pass kraftigt som denna diet faktiskt gör. Utöver dessa tre saker så kan vem som helst syssla med en pulverdiet. 

Förberedelser innan

När du väl har bestämt dig för att prova dieten så har du tagit ett stort steg på vägen – du har nämligen valt att göra en aktiv förändring för att må bättre. Att vara förberedd på hur kroppen kommer reagera samt vad som kommer hända ökar markant chanserna att lyckas så därför vill vi ge några tips till dig innan du börjar. 

Oavsett om du byter ut en måltid eller alla mot pulver så kommer du få ett underskott på kalorier som du inte är van med, något som kommer ge både psykiska och fysiska effekter. Dem psykiska kan blir dåligt humör, kort stubin och irritation eftersom du inte har samma energi över för att tillgodose dem ”trevliga” funktionerna. Desto mindre kalorier du får i dig, desto fler primitiva funktioner kommer få stå i fokus och då står inte ett strålande humör så högt i kurs för din kropp att prioritera.

En positiv sak som många kan uppleva när de går på ett kaloriunderskott är dock att de blir mer fokuserade eftersom hjärnan ställer in sig på att lösa uppgiften med den mat som fattas. Du behöver därför inte bli förvånad om du får några rejält bra dagar på jobbet där fokuset är super.

Rent fysiskt så kan du bli väldigt orkeslös och trött samt känna dig rätt svag vid exempelvis träning. Du ska vara medveten om att ditt blodsocker kommer sjunka och därför kan det snurra extra mycket om du reser dig snabbt eller gör tunga lyft. Detta är dock inget farligt! 

När hungern smyger sig på

Du kommer att bli hungrig, väldigt hungrig till och med och av denna anledning är det bra att ha en taktik och plan för vad man ska göra när suget att beställa snabbmat blir för stort. 

Till att börja med bör du rensa bort allt snacks hemma. Det ska alltså inte finnas något chips, glass, godis eller annat onyttigt hemma över huvud taget då risken att du får ett infall och äter något blir stor. 

Ett annat bra knep är att förebygga hungern genom att dricka mycket kaffe, mer än vad du brukar. Det får bort hungerskänslor och gör att du exempelvis har stor chans att kunna skippa frukosten. 

Om sötsuget väl faller sig på och blir så stort att du verkligen inte kan släppa det så är det bra att ha förberett ett snacks som kan stilla begäret men ändå inte är så onyttigt. Man bör alltså vara förberedd på att behöva fuska och då förbereda sig med något förmånligt. Mörk choklad, popcorn, god frukt, lite nötter eller russinn är bra saker som du kan ha hemma för riktiga nödfall. 

Efter dieten

Som du förmodligen har märkt så är ingen av dessa pulverdieter gjorda för att vara en permanent lösning utan det är något som du tar till för att drastiskt tappa vikt. Vanligtvis använts dessa från tre veckor upp till två månader och när man gått igenom perioden kan man räkna med att ha tappat många kilon. 

Det är egentligen vid det här skedet som det viktigaste börjar: nämligen att hålla vikten. Således kan du inte återgå till dina vanliga matvanor eftersom du då kommer gå upp alla kilon du tappat nästan direkt. 

Räkna därför ut hur mycket kalorier du förbränner med din nya vikt och planera sedan maten efter det. Många vill fortsätta att gå ner ytterligare några kilon efter att pulverdieten är klar och därför är det smart att ha ett svagt underskott i sin vanliga kost på ungefär 100 – 400 kcal för att få en stabil och långsiktig viktnedgång. För att räkna ut hur mycket kalorier du förbrukar kan du använda får kalorimätare

Kan man träna samtidigt som man äter måltidsersättning?

Ja det går hur bra som helst att träna under tiden som du är på diet! Vi rekommenderar att konditions- eller motionsträna eftersom det bränner fett och ökar på viktminskningen. En styrketräning kan faktiskt bli svårt att få till effektivt eftersom det finns risk att du inte får i dig rätt mängd proteiner under tiden du är på diet vilket innebär att du inte kan bygga upp all den muskelmassan som du bryter ner och dina resultat av träningen uteblir. 

Att sticka ut i löpspåret, sätta sig på cykeln eller gå långa promenader med en skön podcast är några exempel på ett bättre träningsalternativ när du har ett sådant stort kaloriunderskott som dessutom oftast innebär lägre proteinintag.  

Du bör vara beredd på att dina energinivåer verkligen inte kommer vara densamma eftersom du inte har lika mycket kalorier i kroppen som ger dig energi. Var därför snäll mot dig själv och träna efter hur dagsformen känns! 

Fungerar måltidsersättning?

Måltidsersättning är en bantningsmetod som är väldigt populär bland dem som direkt måste börja kontrollera sin vikt för att göra en rasande viktminskning. Dieten går ut på att du byter ut en eller flera rätter mot en måltidsersättning som innehåller tillräckligt med protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler så att du klarar dig bra, men att kalorierna du stoppar i dig är väldigt få.

De flesta av dessa ersättningar görs genom att man blandar ett pulver med vatten eller mjölk och därifrån kommer ordet ”pulverdiet”. Desto fler rätter du byter ut varje dag, desto snabbare kommer du se att vikten rasar.

Det är även ett bra sätt att kontrollera sitt matintag på genom att ta dessa tillskott då du vet exakt hur mycket du får i dig! Många använder dem därför som lunch eller mellis för att hålla kalorierna nere och vikten i styr vilket enligt oss är ett väldigt bra och sunt sätt att säkerställa just en stabil vikt. 

En måltidsersättning ligger oftast mellan strax under hundra till strax över tvåhundra kalorier per portion vilket är otroligt lågt och ger snabba resultat om man kör en så kallad kickstarter, det vill säga en drastisk viktnedgång. 

Ska man gå ner snabbt eller långsamt i vikt?

Att rasa kilon snabbt är väldigt lockande och motiverande för många och den här motivationen tycker vi är väldigt bra då den ser till att man faktiskt fortsätter kämpa mot en lägre vikt. Många pulverdieter ser till så att man kan tappa ofantligt många kilon på bara två månader förutsatt att man biter ihop och följer dieten till punkt och pricka. 

Det finns dock en nackdel med att gå ner snabbt och det är att man även snabbare hamnar på samma plats igen, både för att kroppen då har lättare att återgå till det normala men också att man oftast mentalt kan vara kvar i samma ätfas om bantingen går för långsamt. 

Av den här anledningen bör du även tänka över dina matvanor noggrant innan din diet är över så att du inte trillar tillbaka snabbt igen.

Vad smakar måltidsersättning?

En måltidsersättning kan smaka allt från choklad och bär till soppa och smoothie, det beror helt enkelt på vilken smak du väljer av dem hundratals som finns att tillgå. Alla pulverdieter här ovan smakar gott och är klart godkända enligt oss, speciellt om man blandar med mjölk som förslagsvis är lätt. 

På senare år har måltidsersättningarna blivit allt godare och det är inte längre lika jobbigt rent smakmässigt att få ner sig en shake eller soppa. Många är faktiskt rent av goda och påminner om andra kända saker såsom varm choklad eller milkshakes.

Läs mer inom kost:

LCHF
kost

Vad är LCHF?

LCHF eller ”Low carb high fat” är precis som det låter, en kost där man äter färre kolhydrater och mer fett. Skillnaden mellan LCHF och en ketogen kost är att

Läs mer »