Bästa fettförbrännare – 4 kosttillskott jämförda

bästa fettbrännare för viktnedgång

Om ditt mål med träningen är att gå ner i vikt är en fettförbrännare i kosttillskotts form något som kan hjälpa dig på traven. Det är ingen mirakelkur men en del av innehållet är vetenskapligt bevisat att det kan öka ämnesomsättningen, minska hungern och påskynda viktminskningen. Idag finns många kosttillskott på marknaden som ger bra effekt och vi kommer att reda ut vilka som är dom bästa för snabbast resultat. 

BURN

burn fettförbrännare x10

Sammanfattning

GAAM Candy Series Burn

GAAM Candy Series fettförbrännare

Sammanfattning

Ripped Hardcore

ripped hardcore fettförbrännare

Sammanfattning

Better You Termo+

Better You Termo+ fettförbränning

Sammanfattning

1.BURN

Bästa fettförbrännare

burn fettförbrännare x10

Per kapsel:

Fördelar

Nackdelar

Återförsäljare:

Burn är ett av de mest sålda fettförbrännings kosttillskotten på marknaden och tillskottet har riktigt bra recensioner på Svenskt kostillskott. Vi har själva testat Burn och vi gick ner i vikt. Men hur mycket det berodde på kosttillskottet är svårt att säga. Vi tajmade detta test med en mini deff på 4 veckor och visst tappade redaktionen kilon. Men exakt hur mycket kosttillskottet hjälpte på traven är svårt att säga. Vi kan i alla fall vara säkra på att det inte blev värre med hjälp av tillskottet. 

Ingredienser

Det som gör Burn till en bra fettförbrännare är dom 10 aktiva ingredienserna som är noggrant utvalda med en bra fördelning så att man får i sig rätt mängd av alla ämnen. Ingrediensen som de flesta förmodligen känner igen i Burn är koffein som många inte vet är väldigt effektivt för viktnedgång. Koffeinet stimulerar energiförbrukningen och fettförbränningen. Man blir även mer aktiv när man intagit koffein vilket resulterar i att man rör på sig mer.

Men det är inte koffeinet som utmärker denna produkt, och om det skulle vart så skulle man lika gärna kunna dricka kaffe. Det som gör detta kosttillskott värt sitt pris är kolin och krom som bidrar till normal fettmetabolism och normala blodsockernivåer. Kolin finns naturligt i kosten vi äter och är det som bildar lecitin vilket är ett fettnedbrytande ämne. Lecitin bidrar till att fett kan transporteras ut från kroppen och på så sätt påskynda fettförbränningen. 

I en portion av Burn finns totalt 200 mg kaktusextrakt som kommer från växten opuntia som kan minska aptiten och motverka att fett lagras i kroppen. Det sänker även absorptionen av sockerarter vilket kan göra så att man känner sig mätt en längre tid. Burn innehåller grönt te vilket är populärt för viktminskning, men saknar vetenskapligt stöd för att det skulle fungera. I en portion har du också 100 mg cayennepeppar vilket kan hjälpa dig att gå ner i vikt eftersom det kan påskynda ämnesomsättningen och dämpa aptiten. Kosttillskottet innehåller även en mängd kanelextrakt vilket kan ge en längre mättnadskänsla.

Prisvärdhet

För att innehålla så mycket effektiva ingredienser tycker vi att 2,24 kr per kapsel är ett bra pris och ingen stor ekonomisk uppoffring om det visar sig att kosttillskottet inte ger resultat för dig. En burk innehåller totalt 120 kapslar och en standard portion är på 2 kapslar. Detta innebär att en burk räcker i totalt 2 månader om du tar en standard dos om dagen. Jämfört med andra kosttillskott med snarlika ingredienser ligger Burn bra i pris. 

Vårt omdöme

Vi har som nämnt tidigare testat Burn under 4 veckor och vi gick ner i vikt. Men under denna tiden tränade vi aktivt och åt i ett kaloriunderskott i 4 veckor. Så det var omöjligt att inte gå ner i vikt. Det är väldigt svårt att mäta exakt hur mycket Burn hjälpte men däremot kan vi säga att det inte gav någon illamående känsla eller påverkade prestationen till det sämre. Vi blev mer pigga när vi åt Burn och det beror givetvis på koffeinet, men även ingrediensen Yerba mate som innehåller matein. 

2. GAAM Candy Series Burn

Bästa fettförbrännare i pulverform

GAAM Candy Series fettförbrännare

Per portion:

Fördelar

Nackdelar

Denna fettförbrännare är perfekt för dig som inte gillar kapslar och vill istället dricka kosttillskottet. Fettförbrännaren kommer från GAAM candy series som typiskt sätt har riktigt bra smaker. Vi har testat flera smaker och de är helt klart godkända och perfekt för dig som brukar ha problem med kosttillskottens smak. I denna fettförbrännare finns totalt 8 aktiva ämnen som kan hjälpa dig med din viktnedgång. 

Ingredienser

Den dominerande ingrediensen i denna fettförbrännaren är Inulin som har ett par studier bakom sig som pekar på att det kan hjälpa viktnedgången. I en portion får du i dig totalt 1000 mg Inulin som kan göra så att du känner dig mättare och går ner i vikt. Inulin finns naturligt i sparris, jordärtskocka, och i alla typer av lök. I en portion har du även 200 mg koffein vilket är en av de mest studerande kosttillskotten för att gå ner i vikt. Med koffeinet får du en bra ökning av energi och kan därmed prestera mer på gymmet och i löpspåret.

Koffeinet gör även så att man känner mindre smärta i musklerna. Detta leder till att man enklare kan klämma in lite fler reps på gymmet och därmed förbruka mer kalorier. I en servering har du även 100 mg Hallonextrakt vilket är populärt bland skådisar för att snabbare gå ner i vikt. Det finns ganska dåligt med forskning på människor om hallonextraktets effekt, men en del tyder på att det kan vara fördelaktigt för viktnedgången. Hallonextrakt är naturligt och kommer från hallon så du får samma effekt som att äta en större portion hallon.

En annan intressant ingrediens är mangoextrakt som kommer från den afrikanska mangon och kan påverka viktnedgången positivt. Det finns en del forskning som visar på att det funkar men även forskning som visar på att det inte ger någon effekt. Det som en del studier visar är att man kan få en minskning av kroppsfett och vikt, men även bättre kolesterolvärde och leptinvärde.

I en standard portion har du även 50 mg ginseng vilket har använts som medecin i Asien i hundratals år. Det finns en del studier som pekar på att ginseng kan hämma lipaktiviteten vilket leder till en fördröjning av kroppens upptag av fett. I en servering får du även i dig 50 gram grönt te-extrakt vilket kan minska aptiten och därmed göra så att vi äter mindre. 

Prisvärdhet

Totalt innehåller en burk 30 serveringar vilket räcker ungefär en månad, vilket är helt okej prismässigt. En portion går loss på 8 kronor vilket är lite dyrare än kapslarna men samtidigt får man i mer ämnen i en skopa pulver jämfört med en liten kapsel. Ingredienserna i denna fettförbrännaren är inte jätte dyra men samtidigt finns inte många andra kosttillskott med samma ingredienser för ett avsevärt billigare pris. Man betalar även en del för att smaken ska vara bra, vilket den är. 

Vårt omdöme

En del av innehållet är vetenskapligt bevisat att det kan främja viktnedgång, men det finns även mycket ämnen och extrakt i denna som inte är bevisat att det fungerar. Därför är vi lite kluvna och man köper denna lite på vinst eller förlust. Enligt recensionerna från tidigare kunder funkar denna riktigt bra och vill du ta konsumenternas ord för det är den köpvärd. Något vi gillade extra mycket med denna produkt är hur mycket smaker det finns. Alla smaker vi testade var riktigt bra och det är något vi värderar högt när det kommer till kosttillskott som ska drickas varje dag. 

3. Ripped Hardcore

En bra fettförbrännare

ripped hardcore fettförbrännare

Per portion:

Fördelar

Nackdelar

Ripped Hardcore är populära fettförbrännare som tillverkas av Chained nutrition och verkar genom totalt 7 aktiva ämnen som ska hjälpa dig att gå ner i vikt. Ett paket räcker i 90 dagar om du tar en kapsel per dag vilket är en perfekt tid för att få igenom en deff. En kapsel kostar endast 3,32 kronor och därmed är detta kosttillskottet väldigt prisvärt och perfekt för dig som inte vill lägga allt för mycket på en fettförbrännare.

Ingredienser

Denna fettförbrännaren passar inte dig som är känslig mot koffein, en tablett innehåller hela 291 mg koffein vilket verkligen sätter fart på kroppen. Det är perfekt för att bli pigg och röra på sig mera men funkar dessvärre inte att ta sent på kvällen. Därmed rekommenderar vi att inta dessa tidigt på dagen eller kring eftermiddagen. I en portion får du i dig 219 mg zingiber officinale vilket är ingefära och är perfekt för att gå ner i vikt. 

Flera studier har visat att ingefära påskyndar ämnesomsättningen vilket leder att du kan förbränna mer fett och på så sätt att gå ner i vikt. Ingefära kan även ge en mer mättnadskänsla vilket gör att man nöjer sig med ett kaloriunderskottet och går inte runt hungrig. Det är oftast hungern som är det svåraste under en viktnedgång och därmed är ingefära perfekt. I en portion får du även i dig 69 mg kaffebönaextrakt vilket används av hollywoodeliten för att gå ner i vikt. Det har en snarlik effekt som koffein ger men utan den uppiggande effekten. 

En portion innehåller även 50 mg capsicumextrakt vilket vissa studier visar sig ha en positiv effekt på vikten och kan minska hungern vilket är bra för att gå ner i vikt. Du har även en mindre mängd grönt te-extrakt på 33 mg som är en populär ingrediens i fettförbrännare. Ripped hardcore har även en gnutta krom vilket kan minska sötsuget och perfekt för dig som är sockerberoende och behöver lite hjälp på vägen. 

Prisvärdhet

Priset är riktigt bra för dig som tänkt att använda fettförbrännare i en lite längre tid. En kapsel kostar endast 3,32 kronor och det blir en kostnad på ungefär 300 kronor om man köper en burk med 90 kapslar. Jämfört med Svenskt kosttillskotts kostar dessa ungefär en krona mer per portion men har däremot mer koffein som många gillar. 

Vårt omdöme

Vi tycker att det är en bra fettförbrännare för dig som gillar koffein och behöver en bra dos för att komma igång. De är perfekt att ta en tablett innan gymmet för att komma igång och orka med ett tuffare pass. Är du känslig mot koffein kanske inte detta är det bästa alternativet men perfekt för den vane kaffedrickaren. Alla ingredienser i detta kosttillskott är inte bevisat att det fungerar, men däremot kan det inte förvärra viktnedgången. 

4. Better You Termo+

Ett bra kosttillskott för viktnedgång

Better You Termo+ fettförbränning

Per portion:

Fördelar

Nackdelar

Better You Termo+ är perfekt för dig som vill gå ner i vikt och behöver lite extra hjälp på vägen. Dessa kapslar har totalt 6 aktiva ingredienser som kan ge dig en liten skjuts på vägen med bättre förbränning och energinivåer. Dessa kapslar kostar lika mycket som konkurrenternas premium kapslar kostar och är värt att prova om du inte fått resultat av andra tillverkare än. 

Innehåll

Kapslarna innehåller karnitin som är viktig för kroppens metabolism av fettsyror. Naturligt finns karnitin i animaliska matkällor men i en mindre mängd jämfört med kosttillskott. Karnitinet omvandlar fett till energi och på så sätt kan du enklare gå ner i vikt. 

Ett annat intressant ämne som kapslarna innehåller är forskolin och är ett ämne som använts i medicin syfte i Indien och kina under tusentals år. Ämnet kan ha en bra påverkan på viktnedgången och ge ökad energi som är väldigt effektivt för viktnedgång. I en tablett har du även en bra dos koffein som sätter igång fettförbränningen och gör en piggare

Vårt omdöme 

Vi tycker att det är ett bra kosttillskott med noga utvalda ämnen som har en del studier bakom sig. VI gillar karnitin och har bra erfarenheter av ämnet men är fortfarande lite kluvna exakt hur bra det hjälper. Vare sig det hjälper viktnedgången eller inte så kan det i alla fall inte göra den segare. 

Läs mer inom kost:

Bästa bcaa
kost

Bästa BCAA kosttillskottet 2023

BCAA är ett kosttillskott som blivit väldigt populärt de senaste åren och är ett grymt bra kosttillskott för dig som vill förbättra din återhämtning och bygga mer muskler. Idag finns

Läs mer »

Återförsäljare: