De 7 Bästa koffeintabletterna 2023

Bästa koffeintabletter bäst i test

I denna guide kommer vi att gå igenom de bästa koffeintabletter du kan köpa för att få mera energi, fokus och prestation. Fördelen med koffeintabletter är att dom är väldigt billiga, kräver ingen tillredning och är mycket smidigare än kaffe och PWO. När vi gjorde detta testet har vi gått igenom flera tillverkares tabletter och tagit fram en lista med kosttillskott vi rekommenderar. 

Totalt har vi valt att lista 7 stycken olika koffeintabletter som är noggrant utvalda och jämförda så att du kan hitta rätt kosttillskott som passar dig. Vi har testat tabletterna ordentligt och ställt produkterna emot varandra för att hitta en testvinnare som faktiskt är värd sitt pris. 

Core Caffeine

Bästa koffeintabletter

Sammanfattning

Star Nutrition Caffeine

koffeintabletter star nutrition

Sammanfattning

BODY SCIENCE Caffeine

koffeintabletter bodyscience

Sammanfattning

XLNT SPORTS Focus

koffeintabletter XLNT

Sammanfattning

SmartSupps Caffeine

koffeintabletter smartsupps

Sammanfattning

Better You Fitness Kapslar

fitnesskapslar koffein betteryou

Sammanfattning

Caffeine Kick Olimp Sports Nutrition

koffein olimp

Sammanfattning

1. Core Caffeine

Bästa koffeintabletter

Bästa koffeintabletter

Per kapsel:

Fördelar

Nackdelar

Återförsäljare:

Svenskt kosttillskotts egna Core caffeine är perfekt för dig som behöver bra energi inför träningen, studierna eller jobbet. Gillar du inte kaffe eller tycker att funktionsdrycker är för dyra är dessa tabletter riktigt bra och mycket mer ekonomiska. För endast 0,59 kronor får du i dig hela 2 koppar kaffe, vilket kan jämföras med en funktionsdryck eller en skopa PWO. 

Koffeinet i dessa tabletter kommer från koffein anhydrous (1,3,7-Trimetylxantin) vilket är väldigt ren form av koffein som ger riktigt bra effekt. Om det är något vi inte gillar med dessa koffeintabletter är att de innehåller 200mg, vilket inte passar för koffeinkänsliga. Är du van med koffein är detta perfekt men koffeinkänsliga vill förmodligen endast ha 50-100 mg koffein. 

När vi testade dessa fick vi samma effekt som vi får från kaffe och PWO, men skillnaden är att effekten kommer senare med koffeintabletter än dryck. Dessa tabletter tar ungefär 30 minuter för att kicka igång och effekten höll i sig i ungefär 2-3 timmar. Vi som brukar koffein frekvent fick ingen huvudvärk de dagarna vi struntade i kaffet och endast använde dessa tabletter så vi kan med säkerhet säga att de funkar bra. 

Tabletterna kommer i flera storlekar där du har en burk med 100 tabletter, en med 250 och den största med 500 tabletter. Desto fler tabletter du köper desto billigare blir det. Är det första gången du ska testa är 250 tabletter ett bra val eftersom då sparar du in ett par kronor och har en del tabletter om du gillar dom. Dessa koffeintabletter är perfekta för dig som inte vill ha dålig andedräkt av kaffe och förstörda tänder av sura energidrycker. 

Kör man 200 mg av dessa varje dag räcker en burk otroligt länge och det blir väldigt billigt i längden. En burk på 250 tabletter räcker oftast i 250 dagar om man konsumerar en tablett till frukost eller innan träning. Tabletterna har väldigt bra kundrecensioner på Svenskt kosttillskott och en klar majoritet av användarna är nöjda över sitt köp. Vi har sett att en del har klagat på att kapslarna är för stora men vi upplever dom som normala och de är enkla att svälja med ett glas vatten. 

2. Star nutrition Caffeine

Bästa koffeintabletter från Star nutrition

koffeintabletter star nutrition

Per kapsel:

Fördelar

Nackdelar

Detta koffeinkosttillskott är perfekt för dig som behöver en extrakick i vardagen med mer energi, fokus och vakenhet. I en kapsel får du i dig hela 200 mg koffein för ett otroligt mindre pris jämfört med kaffe, PWO och funktionsdrycker. Dessa är perfekta att ta innan gymmet men tänk på att ta tabletter ungefär 30 minuter innan passet för att du ska hinna få effekt. 

Tabletterna kostar endast 0,76 kronor per portion och per 100 mg koffein kostar de endast 0,38 kronor. I en burk får du totalt 90 tabletter vilket räcker i tre månader om du tar en tablett om dagen. Tabletterna har exakta doseringar i kapslarna och du får alltid i dig rätt mängd koffein. Det går inte att dela på kapslarna men de flesta brukar klara av 200 mg bra. Är du en van kaffedrickare eller funktionsdrickare kommer 200 mg passa perfekt. 

Dessa koffeintabletter har riktigt bra kundrecensioner och de flesta omdömen är väldigt positiva där flera användare känner effekten tydligt. Vi fick en bra energikick av tabletterna och de fungerar eftersom vi inte kände något koffein abstinens. Tänk på att det tar lite längre tid för att känna effekt med koffeintabletter jämfört med kaffe och funktionsdryck så ta tabletterna i god tid innan din aktivitet. 

En nackdel med detta kosttillskott är att det inte går att dela på kapslarna. Tidigare var detta tillskott i piller format vilket gjorde att man kunde dela på ett piller och halvera dosen. Är du känslig mot koffein och vill ha ett mindre intag rekommenderar vi istället Smartsupps koffeintabletter som vi har skrivit om lite längre ner. Dessa tabletter går att dela på och är bättre för dig som är extra känslig mot koffein.

3. BODY SCIENCE Caffeine

Prisvärda koffeinkapslar

koffeintabletter bodyscience

Per kapsel:

Fördelar

Nackdelar

Dessa kapslar fungerar precis likadant som Star nutritions och Svenskt kosttillskotts koffeintabletter, de har lika stor koffeinmängd och ett snarlikt pris. Vi rekommenderar dessa kapslar för dig som brukar handla från mmsports och beställa detta i samband med annat så att du når gränsen för fri frakt. Dessa innehåller 200 mg koffein vilket är en perfekt mängd för att få bra effekt av tabletterna. 

Tabletterna kostar endast 0,69 kronor per kapsel vilket är perfekt för dig som brukar koffein ofta. Du har totalt 100 kapslar i burken och tar du en kapsel varje dag innan träning räcker dessa i lite över tre månader. Priset per 100mg koffein är riktigt bra och billigare än Star nutrition koffein. Köper du på dig flera burkar får du en större rabatt. Vid köp av två burkar får du ungefär 14% rabatt och vid tre burkar får du hela 28% rabatt vilket är perfekt för dig som gillar koffeinkapslar. 

Innehållet på 200 mg koffein kan jämföras med två koppar kaffe och kommer ge dig bra med energi så att du klarar vardagen och ett tuffare pass efter jobbet. 200 mg är den perfekta mängden koffein för den vana kaffedrickaren som behöver sin dagliga dos. Vi testade dessa tabletter och fick en bra effekt men som vanligt med kapslar så tar det någon halvtimme för att det ska ge effekt. 

Med koffeintabletter från Body science behöver du inte hålla på att tillreda kaffe som tar flera minuter att dricka samt koka. Man sväljer helt enkelt en tablett och får samma effekt om inte bättre jämfört med vanligt bryggkaffe. Det är även mycket billigare än funktionsdryck och PWO kosttillskott som kan kosta uppemot 20 kronor per portion. 

4. XLNT SPORTS Focus

Koffeinkapslar med L-teanin

koffeintabletter XLNT

Per kapsel:

Fördelar

Nackdelar

Dessa koffeintabletter passar för dig som gillar L-teanin och vill inte få i dig allt för mycket koffein per kapsel. En portion av detta kosttillskott är två kapslar vilket ger dig 200 mg koffein och 400 mg L-teanin, men är du känslig mot koffein kan du enkelt sänka detta till 1 tablett. Kapslarna passar perfekt att ta innan ett tyngre gympass, jobbet eller inför studier. 

En tablett kostar 1,49 kronor vilket är lite dyrare än andra kosttillskott vi har tagit med i testet. Detta beror på den höga mängd L-teanin som denna tablett har, vilket de andra tabletterna inte har. Per 100 mg koffein kostar de också 1,49 kronor och en burk innehåller 100 kapslar. Trots att dom är lite dyrare är 1,49 kronor väldigt billigt och perfekt för dig som tycker att funktionsdrycker är pengar i sjön. 

Koffeinkapslarna från XLNT har en fördelning på 2:1 mellan koffein och L-teanin för att du ska få en så bra blandning som möjligt. L-teaning är en aminosyra som faktiskt inte bygger några proteiner, men bara för detta behöver det inte betyda att du inte får någon effekt av kosttillskottet. 

L-teanin brukar förekomma i te och kan påverka frisättningen av olika neurotransmittorer vilket gör så att serotonin och dopamin ökar. En del visar på att L-teanin kan öka effekterna av koffeinet och jämna ut bieffekterna som koffein kan ha. Vill du läsa mer om L-teanin har Svensk hälsokost en artikel som behandlar ämnet. 

5. SmartSupps Caffeine

Bästa billiga koffeintabletter

koffeintabletter smartsupps

Per kapsel:

Fördelar

Nackdelar

Smartsupps koffeintabletter är ett grymt bra kosttillskott som innehåller totalt 200 mg koffein och ger dig energi så att du klarar av vardagen. Det vi gillar extra mycket med dessa tabletter är priset, som är riktigt bra och lägre än många konkurrenters. För endast 99 kr får du en hel burk med 200 tabletter som räcker otroligt länge om du brukar 1-2 tabletter om dagen. 

200 mg koffein är den perfekta dosen för den vane kaffedrickaren och ger dig en bra mängd med koffein. Eftersom dessa är i tablettform och inte i kapselform kan du faktiskt dela tabletterna och på så sätt styra dosen själv. Är du extra känslig mot koffein kan du antingen dela tabletterna på hälften med en kniv eller tablettdelare. På detta sätt kan du enkelt justera ner dosen till 100 mg istället för 200 mg. 

När man delar på tabletten är det viktigt att man gör det ordentligt eftersom dom kan ganska enkelt mosas sönder. Har du inte en bra tablettdelare gäller det att ha en vass kniv och bra precision. Vi har endast testat dela dessa med en tablettdelare och det fungerade riktigt bra. När vi testade dessa koffeintabletter tog vi en hel tablett på 200 mg koffein och fick bra effekt efter 20 minuter.

Vi vet även att dom  fungerar eftersom de stillade koffeinabstinensen och ingen i redaktionen fick huvudvärk när vi skippade morgonkaffet och körde på dessa istället. Det är väldigt smidigt när man är på resande fot att kasta i sig en tablett och slippa allt som har med kaffe att göra. Däremot tappar man myskänslan som kaffe kan ge en på morgonen då man är lite frysen och behöver en varm dryck. 

6. Better You Fitness Kapslar

En kapsel för mer energi

fitnesskapslar koffein betteryou

Per Kapsel:

Fördelar

Nackdelar

Dessa kapslar passar perfekt för dig som är på ett kaloriunderskott och behöver en extra energikick under dieten för att underlätta. Kapslarna innehåller endast 75 mg koffein men har flera olika ämnen som bidrar till mer energi och fokus. Priset per hur mycket koffein man får per 100 mg är ganska dyrt men tar man in alla andra ingredienser i ekvationen blir priset bättre. 

En sak vi gillar med detta kosttillskott är att koffeinet kommer från kaffeextrakt och ingen syntetisk källa som funktionsdrycker ofta använder sig av. En kapsel ger dig som sagt 75 mg koffein men även 100 mg beta-glukaner vilket finns naturligt i korn och havre. Denna ingrediensen kan sänka blodets kolesterolvärde och är en bra tillsatts i denna kapsel. Vill man läsa mer om beta-glukaner har Livsmedelverket en bra PDF om vad som är nyttiga och onyttiga kolhydrater. 

Detta kosttillskott innehåller även chiliextrakt vilket ökar kroppstemperaturen och höjer fettförbränningen vilket är perfekt för dig som är på ett kaloriunderskott. Sedan har du ett dussintal fler ingredienser i detta kosttillskott som är bra för dig som är på ett kaloriunderskott. 

Eftersom detta kosttillskottet innehåller väldigt mycket olika ingredienser rekommenderar vi att du studerar innehållet noggrant för att se vad du stoppar i dig. Det kan vara så att du redan får i dig något av innehållet genom ett annat kosttillskott och då kanske du överskrider den rekommenderade dosen. Är du ute efter koffeintabletter som endast innehåller koffein är detta förmodligen inte rätt kosttillskott för dig.

Vi valde dock att ta med detta kosttillskott i listan eftersom det ger mer effekt än vad koffeinet kan göra ensamt, och är riktigt bra för dig som är på diet. 

7. Caffeine Kick Olimp Sports Nutrition

Koffeintabletter som är perfekt innan gymmet

koffein olimp

Per kapsel :

Fördelar

Nackdelar

Behöver du en boost innan gymmet är dessa koffeintabletter från Olimp ett bra val som förser dig med energi från totalt 200 mg koffein. Dessa kapslar har koffein av hög kvalité och varje batch är kvalitetstestad så att du får rätt dos koffein. Kapslarna ger en bra energikick och funkar perfekt inför tentan, mötet eller det hårdare gympasset som kräver lite extra energi. 

Koffeinet hjälper att öka skärpan men kan även öka den fysiska förmågan vilket ger dig mer uthållighet och styrka. Ett paket innehåller totalt 60 kapslar vilket räcker gott och väl i två månader om du tar en kapsel om dagen. Dessa är lite dyrare per 100 mg koffein men kommer i kartor istället för i burkar vilket vissa föredrar. 

Detta kosttillskott fungerar precis likadant som andra koffeintabletter på marknaden och endast en tablett har lika mycket koffein som två koppar kaffe. Det är perfekt för dig som är på språng och inte har tid med varken att koka kaffe eller köpa en dyr funktionsdryck. 

Olimps koffein är väldigt praktiskt för dig som tränar på gym och det har bra effekt på styrketräningen vilket kommer ge dig mer resultat. Koffeinet gör så att man känner mindre smärta och på så sätt få in ett par extra repetitioner. Det är just dessa extra repetitioner som är viktiga och gör så att man får fler framsteg på gymmet. Det finns flera studier som visar på att koffeinet inte bara påverkar oss psykiskt utan även fysiskt. 

Vi gillar att dessa koffeintabletter kommer i en kartor. Detta gör att man kan dela kartan i två och ta med sig ett par tabletter utan att behöva släpa runt en hel burk med 100 tabletter. Det är perfekt för dig som är på resande fot och vill få med dig en 3-4 tabletter till universitetet eller jobbet. Kartorna gör även så att man lättare kan se hur mycket tabletter man har konsumerat och man kan snabbare se hur mycket tabletter man har kvar. 

Fördelar med koffeintabletter

Vi gillar koffeintabletter eftersom de är billiga och erbjuder samma effekt som PWO och funktionella drycker. Koffeintabletter brukar kosta max 1 krona per tablett och kan därmed vara 20 gånger billigare än de dyra funktionsdryckerna som innehåller mindre koffein än tabletterna. 

En årlig konsumtion av koffeintabletter kostar några hundra och det är ett billigt köp för den mängd energi du får. En annan fördel med koffeintabletter är att de är lätta att ta. Det krävs ingen stor kaffebryggare som måste brygga i 10 utan det är bara att svälja en tablett för samma effekt. 

Det är också mer bekvämare än att ständigt gå till en butik för att köpa en funktionell dryck. Om du har stressiga morgnar eller är på språng ofta, är koffeintabletter din vän för en snabb energikick.

Vilka koffeintabletter ska jag köpa?

Är du endast ute efter koffeinet rekommenderar vi ett kosttillskott som endast innehåller detta. Sedan bör du välja det som bäst passar din budget. En del koffeintabletter innehåller koffein från växtriket medan andra innehåller syntetiskt koffein. I vilket fall som helst rekommenderar vi att välja den billigaste produkten som ger det lägsta pris per 100 mg koffein. På detta sättet kan du spara in ett par kronor men samtidigt få samma grymma effekt som koffein ger. 

När vi gjorde detta testet jämförde vi en stor del av marknaden och tog fram de bästa koffeintabletterna som vi tycker platsar i listan. Vi har även testat koffeintabletterna i verkligheten och sett att alla tabletter fungerar. Vi på redaktionen är vana kaffedrickare och får vi inte vår morgonkaffe väntar huvudvärk. När vi testade dessa koffeintabletter skippade vi morgonkaffet och körde endast på tabletterna. Effekten blev densamma som kaffe men med nackdelen att man tappade mys känslan som kaffe har. 

Vi har även läst mycket kundrecensioner för alla enskilda produkter. Vi har sammanställt alla omdömen till ett och samma omdöme för att hitta ett snitt. Vi låter däremot inte recensionerna påverka våran undersökning och skapar vår egna bild om produkten först innan vi börjar läsa på om omdömena. Vi tar också omdömena med en nypa salt eftersom det är privatpersoner som skriver sina egna tankar om alla kosttillskott.

Om du är känslig mot koffein rekommenderar vi att köpa Smartsupps kosttillskott eftersom deras koffein är i tablettform och inte i kapselform. Detta gör att enkelt kan dela tabletten i två delar och på så sätt minska dosen av koffein. 

Vanligtvis innehåller tabletterna hela 200 mg koffein vilket kan vara för mycket om du inte är en van kaffedrickare eller PWO användare. Är du osäker på hur mycket koffein du bör inta rekommenderar vi att ta lite mindre i början för att hitta hur mycket just du behöver för att få effekt utan att uppleva bieffekter av koffeinet. 

Är det farligt med koffeintabletter?

Koffeintabletter har samma effekt som kaffe, PWO och andra koffeinkällor så det enda som skiljer sig är hur man väljer att inta koffeinet. Det som kan vara farligt med koffeintabletter är att det är mycket enklare att ta för mycket eftersom det handlar om små kapslar som innehåller en stor mängd koffein. Därför måste du alltid läsa ordentligt om hur mycket koffein varje kapsel innehåller och inte stoppa i dig för mycket. 

Är du yngre, gravid eller har någon sjukdom rekommenderar vi att rådgöra med en läkare innan du använder kosttillskott som innehåller koffein. Är du inte helt frisk bör du ta det lugnt med kosttillskott och följa Livsmedelsverket riktlinjer kring koffein. 

Konsumerar du för mycket koffein under en kort spann kan du få obehagliga symptom såsom hjärtklappning, ångest och yrsel, magbesvär med illamående, kräkningar, magont och diarré. Så det gäller att inte överskrida det rekommendera intaget och hålla koll på hur mycket man stoppar i sig. Håller man sig till den rekommenderade dosen och är helt frisk är det ingen risk med att inta koffein. 

Det är viktigt att tänka på att alla är olika känsliga för koffein och du kan reagera annorlunda jämfört med vad andra i din krets känner av koffein. Därför är det viktigt att själv hitta sin gräns och inte överskrida detta för att bli piggare. Koffein är ett väldigt studerat ämne och människor har konsumerat kaffe i urminnes tider på grund av hur bra effekt det har på energinivån. 

Koffeinets effekt

Koffein är ett ämne som stimulerar kroppen och har en uppiggande effekt som påverkar kroppen både psykiskt och fysiskt. Koffeinet i sin råa form är ett vitt pulver som har en ganska stark bitter smak men finns naturligt i kaffe och andra växter. Ämnet upptäcktes redan på 1800-talet och konsumeras idag av en väldigt stor del av befolkningen på en daglig basis. Vi i norden är stora kaffedrickare och i Sverige är det hela 86 procent av alla svenskar mellan 18-79 år som konsumerar drycken. 

Som många vet har koffein en uppiggande effekt, men alla vet inte att koffeinet även påverkar prestationsförmågan. Studier som sträcker sig enda bak till 1900-talet visar på att koffeinet minskar hur vi upplever ansträngning. Detta är på denna väg koffeinet har en stor påverkan på träningen och ett bra tillskott för dig som är aktiv och tränar.

Exakt hur mycket kaffe kommer hjälpa dig i träningsväg är svårt att säga men förmodligen har du ett par extra repetitioner tack vare koffeinet som gör det lättare att fortsätta köra på. Hur bra man svarar på koffeinet är individuellt och vi upplever effekterna av koffein annorlunda. 

Den uppiggande effekten beror på att koffein binder till receptorerna som Adenosin binder sig till. Adenosinet gör dig tröttare medan koffeinet blockerar adenosinet och på så sätt blir du inte lika trött när du konsumerar kaffe. En del upplever ingen uppiggande effekt av koffein, utan istället känner sig inte sömniga, vilket beror på blockeringen av adenosinet.

Efter en längre period med koffein kan du märka att du blir mindre och mindre piggare av ämnet. Det beror på att kroppen vänjer sig med koffeinet och en del blir helt enkelt bara normala när de dricker kaffe. Man stillar helt enkelt bara beroendet och får ingen effekt av kaffe. Om du upplever detta rekommenderar vi att ta en paus från allt koffein i ett par veckor för att återställa receptorerna. Med denna metod kommer du snabbt få en bra effekt av koffein igen. 

Sömnproblem

Koffein kan ha en negativ inverkan på och det beror på vad allt som vi tidigare har redit ut. En enkel lösning är att bara konsumera under dagen och helt ignorera allt koffeinrelaterat på kvällen. Vissa är väldigt känsliga och kan inte dricka kaffe på eftermiddagen eftersom det tar ett tag för koffeinets effekt att helt lämna kroppen. Även om du kan somna efter att ha druckit en kopp kaffe på natten, kan koffein påverka din sömn eftersom du inte faller in lika djupt i sömnen. 

Koffeinet halveringstid är även väldigt lång, oftast tar det 3-7 timmar för att ämnet ska halveras. Därför rekommenderaer vi att ta sista koppen någon gpng under eftermiddagen. Är du extra känslig kanske du ska begränsa den sista koppen redan innan klockan 9 om du vill somna innan 22. 

Läs mer inom kost:

Bästa bcaa
kost

Bästa BCAA kosttillskottet 2023

BCAA är ett kosttillskott som blivit väldigt populärt de senaste åren och är ett grymt bra kosttillskott för dig som vill förbättra din återhämtning och bygga mer muskler. Idag finns

Läs mer »