Bästa roddmaskinen 2023

bästa rodmaskinen

Vilken som är den bästa roddmaskinen för dig är inte den bästa för någon annan. Det finns ett par faktorer att ha i åtanke när du ska köpa roddmaskin och de viktigaste faktorerna är pris, kvalité och vilka funktioner som du anser vara viktigast. En roddmaskin är den perfekta träningsmaskin att ha hemma eftersom den tar inte upp speciellt mycket plats, är effektiv och kostar inte multum. 

Det finns tre olika typer utav roddmaskiner och dessa skiljer sig beroende på vilket motstånd dom har. Den bästa roddmaskinen för dig som är ute efter en billigare roddmaskin bör kolla in en roddmaskin som använder sig utav luftmotstånd. Du som däremot är villig att lägga lite mer pengar och vill ha en tystare roddmaskin bör kolla in en roddmaskin med magnetiskt motstånd. Du som vill ha en så verklig roddmaskin som möjligt bör kolla in en roddmaskin som använder sig utav vattenmotstånd. 

Idag är roddmaskinen otroligt populär och är ett grymt träningsredskap för dig som vill ha ett annat alternativ som inte innebär löpning eller motionscykling. En annan stor anledning till att roddmaskinen har blivit så populär är på grund av hur kompakt den är, en roddmaskin är väldigt enkel att tillexempel ställa upp mot väggen för att spara mer plats. 

Bästa roddmaskinen 2022:

MASTER FITNESS R6030 - bästa roddmaskinen 2022

bästa roddmaskinen

Motstånd: Magnet och luftmotståndVikt: 40 KG| Max användarvikt: 135 KGTransporthjul: JaAntal program: 15 Mått: 237 x 50 x 91 cmGaranti:1 år| Distans: jaHastighet: ja| Kalorier: jaPuls: ja

MASTER FITNESS R6030 är en grymt bra roddmaskin ifrån Master fitness som är en utav de största tillverkarna i Sverige vad gäller träningsmaskiner. Vi anser att MASTER FITNESS R6030 är den bästa roddmaskinen eftersom den passar både nybörjare och erfarna. 

Denna roddmaskin är både luft och magnetbromsad vilket inte bara gör roddmaskinen tystare utan garanterar även jobbigare och bättre motstånd. Något vi gillade lite extra med denna roddmaskinen är de 15 olika träningsprogrammen som finns att välja mellan vilket gör träningen roligare och effektivare. 

Den bästa roddmaskinen ska likna riktig rodd till stor del. Detta har Master fitness lycktas med eftersom de har gjort ett mindre avstånd mellan fotplattorna och valt en högre sittställning. Självaste rodd känslan när man drar är även den lik en riktigt rodd vilket är positivt. 

En annan fördel med R6030 är att den har en IR/RemoteControl som är inbyggda i handtagen med en 5kHz pulsmottagare som gör det möjligt för dig att hålla koll på din puls under träningen. 

MASTER FITNESS R610 - bästa billiga roddmaskinen

bästa billiga roddmaskinen

Motstånd: MagnetbromsVikt: 28 KG| Max användarvikt: 110 KGTransporthjul: nejAntal program: 0 Mått: 202 x 53 x 67 cmGaranti: 1 år| Distans: Nej Hastighet: Nej| Kalorier: jaPuls: Nej

MASTER FITNESS R610 är som lillebrorsan till R6030. Denna roddmaskinen har nästan halva priset av R6030 och är därmed ett bättre val för dig som är ute efter enklare och mer vardaglig träning.

Det som gör att denna roddmaskinen är billigare än den listad ovan är på grund utav den har magnetbroms som motstånd istället för luft eller vatten. Detta skapar ett mer konstant motstånd och simulerar inte en riktig rodd lika bra. Men däremot är denna roddmaskin mer prisvänlig och givetvis bränner du lika mycket kalorier med denna roddmaskin oavsett vilka funktioner den saknar. 

Vill du ändra motståndet görs detta med en enkel ratt som vrids beroende på om du vill ha mer eller mindre motstånd. Denna roddmaskin har även en liten träningsdator för hur länge du har tränat, hur många RPM du ror i och hur mycket kalorier du har förbränt. När du är klar kan du enkelt fälla ihop roddmaskinen för bättre förvaring. 

CONCEPT2 modell D - bästa roddmaskinen premium

bästa roddmaskinen premium

Motstånd: Luft Vikt: 26 KG| Max användarvikt: 225 KGTransporthjul: ja  Mått: 240 x 60 x 90 cmGaranti: 2 år hemmabruk| Distans: ja Hastighet: ja | Kalorier: jaPuls: ja

CONCEPT2 Modell D är roddmaskinen för dig som vill ha det bästa. Denna roddmaskinen använder sig av luftmotstånd vilket gör roddträningen väldigt realistisk och ökar motståndet desto mer du drar. 

Denna roddmaskinen passar lika bra för nybörjaren som för den erfarne, tack vare 10 olika lägen kan du välja vilket motstånd som passar din träning och tempo. Modell D har en slejdbana i aluminium vilket gör att kroppen glider lätt genom hela rörelsen och ger en bättre behaglig känsla. Denna roddmaskin är snäppet dyrare än snittet och därmed är svänghjul m.m. mer balanserade och ger en bättre träningsupplevelse. 

 En annan anledning till att detta är den bästa roddmaskinen är MP5 motorn som ger korrekta uppgifter om varje roddtag du gör. Med hjälp utav denna motorn kan du övervaka din träning men även lagra din träningsdata och på så sätt mäta dina förbättringar. Genom att koppla upp dig mot Erg data får du all information om träningen direkt i mobilen vilket är väldigt bekvämt. 

TITAN LIFE ROWER R34 - bästa roddmaskinen budgetval

TITAN LIFE ROWER R34 är roddmaskinen för dig som vill ha en enklare och billigare roddmaskin. Maskinen fyller sin funktion och har endast de nödvändigaste funktionerna för dig som är ute efter vardaglig träning i hemmet. 

Trots det låga priset har roddmaskinen en display som visar hur länge du har tränat, hur långt du har tränat och hur många kalorier du har förbränt. Roddmaskinen passar både nybörjaren och den mer erfarne eftersom motståndet går att ställa in med 8 olika nivåer. 

Roddmaskinen passar in i de flesta hem och är otroligt smidig. När du inte använder maskinen kan du enkelt fälla ihop den och ställa upp den mot väggen för att spara mer plats. 

WATERROWER S4 NATURAL - bästa roddmaskinen för tävlingsroddaren

bästa roddmaskin vatten

WATERROWER S4 NATURAL är roddmaskinen för dig som vill ha den mest verklighetsbaserade upplevelsen. Denna roddmaskinen har vattenmotstånd och en waterFlywheel-teknik som gör detta till den perfekta roddmaskinen. 

Utifrån ett kvalité perspektiv är denna roddmaskin överlägsen. Ramen är gjord utav massiv ask och ytbehandlad av Honey oak finish och dansk olja vilket ökar livslängden och ger mer stabilitet. I och med att ramen är i trä blir även vibrationerna mindre eftersom trät absorberar det bättre än vad tillexempel aluminium gör. 

En annan fördel med denna roddmaskin är hur lite underhåll den behöver, trots den använder sig utav vattenmotstånd. Du behöver endast fylla i vatten och börja ro. Detta kan du göra i 3-6 månader innan det är dags för att lägga till en reningstablett i vattnet. Givetvis behövs ingen smörjning för att roddmaskinen ska hålla sig i toppskick under en lång tid framöver. 

Fördelar med roddmaskin

En roddmaskin är perfekt att ha hemma i garaget för extra träning. Det tränar hela kroppen och du kan få till ett rejälare pass. De roddmaskiner vi har tagit med har bra kvalité och funkar perfekt för dig som tränar på ordentligt. Roddmaskiner tränar kondition samtidigt som de tränar överkroppen vilket är perfekt.

bästa löpbandet
träningsutrustning

Bästa löpbandet 2023 för träning hemma

I denna guide kommer vi att gå igenom de bästa löpbanden som vi rekommenderar för träning hemma. Löpning är utan tvekan en av de främsta träningsaktiviteterna för att komma i

Läs mer »
Bästa bcaa
kost

Bästa BCAA kosttillskottet 2023

BCAA är ett kosttillskott som blivit väldigt populärt de senaste åren och är ett grymt bra kosttillskott för dig som vill förbättra din återhämtning och bygga mer muskler. Idag finns

Läs mer »
bästa pwo
kost

Bästa PWO 2023: 10 bästa preworkouts

Vilket är det bästa PWO kosttillskotten för maximala gympass? I denna artikel kommer vi att lista tio olika PWO (Pre-workout) kosttillskott som du bör ta innan träning. De 10 olika

Läs mer »

räkna ut proteinbehov/proteinintag

Men denna kalkylator kan du enkelt räkna ut ditt proteinbehov/proteinintag.  Att äta rätt mängd protein är viktigt för hälsan, muskeluppbyggnad och för dig som har skador och behöver återhämta dig.

Läs mer »