6 bra aktivitetsarmband – smartwatch och pulsklocka bäst i test 2023

aktivitetsklocka

Här nedan listar vi dem bästa aktivitetsarmband du kan köpa just nu för att hålla koll på din hälsa, träning och sömn men även ta del av SMS, svara när det ringer och kolla mail utan att plocka upp mobilen.

Alla träningsklockor här nedan har en sensor som mäter din puls dygnet runt vilket gör att klockan lär sig hur du fungerar. I kombination med din längd och vikt kan den beräkna hur det går i din träning och om du för tillfället är inne i en fas där du optimerar att förbättra mjölksyretröskeln, att få en bättre kondition eller att bränna så mycket fett som möjligt. 

En bra smartwatch ska också ha GPS för att du ska kunna följa din träning och se hur långt du har sprungit, cyklat, promenerat, simmat eller kanske paddlar eller åkt skidor. Därför har alla modeller i denna köpguide en tillförlitlig GPS och mängder med olika träningslägen att slå på beroende på vilken träningsform du utövar.

Du kan också förvänta dig lång batteritid, bra kvalitet, ett skönt armband, låg vikt och tydlig och användbart operativsystem av alla dem klockor vi valt ut som bästa smartwatch. 

Fitbit Versa 3

aktivitetsarmband bäst i test

Sammanfattning

Apple Watch generation 8:a

snygg smartwatch

Sammanfattning

Xplora 5 Play

aktivitetsklocka barn

Sammanfattning

Se aktuellt pris hos:

Amazfit Band 5

prisvärd smart

Sammanfattning

Se aktuellt pris hos:

Fitbit Inspire 3

Sammanfattning

Fitbit Versa 4

smartwatch

Sammanfattning

1. Fitbit Versa 3

Aktivitetsarmband bäst i test

aktivitetsarmband bäst i test

Fördelar

Nackdelar

Återförsäljare:

2190 kr

2349 kr

Den här modellen från Versa har blivit ofantligt populär och vi kan verkligen förstå varför. Dess grymma funktionalitet, bra kvalitet och överkomliga pris gör att Versa 3 är den bästa aktivitetsklocka som går att köpa idag. 

Bra GPS

Klockan har en inbyggd GPS som fungerar väldigt smidigt. I den kan du mäta hur din träningsrunda såg ut med längd, tid, puls i olika intervaller av träningen samt se sträckan du sprungit på en karta. GSP:en fungerar lika bra till löpning som promenad och cykling. All information förs sedan över till Fitbits egna app där du enkelt tar del av informationen från träningen.

Pulsmätning

På baksidan av klockan sitter en pulsmätare som känner av din vilopuls och sedan beräknar din träningspuls utifrån den. Du kan exempelvis se hur många minuters intensiv eller medelintensiv träning du får till per vecka genom att klockan mäter hur många minuter som ditt hjärta har en viss puls. 

Smidig display

Displayen på klockan är väldigt bra med tanke på priset och den är enkel att hantera, har bra funktioner och en bra upplösning. Att ringa samtal, byta låt, pausa eller höja volymen är superenkelt och kan göras oavsett om du är mitt i träningspasset eller sitter still vid datorn.

Klockan hjälper dig under träningen

När du tränar så kan klockan baserat på din aktuella puls i relation till din vilopuls avgöra om du är i ett stadie där du förbättrar konditionen på ett maximalt sett, har optimerad fettförbränning eller ligger på väldigt hög puls och förbättrar mjölksyretröskeln. Denna funktionen kan både hjälpa så att man tränar rätt men är även motiverande, speciellt när man får feedback mitt under passet vilket gör att man kan orka kräma ut det där allra sista. 

Kan användas överallt

Tack vare en lång batteritid och bra vattentäthet så kan du använda klockan lite vart du än befinner dig. Vattentätheten orkar med ner till 50 meter vilket är perfekt för dig som tycker om att simma, hänga nära vatten eller inte orkar ta av dig klockan när du går in i duschen.

Batteritiden är verkligen grym, nämligen hela 6 dagar! Detta gör att du inte behöver tänka på att ladda den så värst ofta, även om det är bra att ha som rutin. Batteritiden beror dock också på vad du gör på klockan. Att varje dag mäta sin träning drar exempelvis mer än att ha den i viloläge för att ibland kolla till tid, puls och byta musik.

Håll koll på sömnen 

Sömn är en sak många vill ha kontroll över och en smartklocka kan vara precis det som behövs för att ta den kontrollen. Klockan håller nämligen koll på din sömncykel och väcker dig när du sover som lättast från en halvtimme innan ditt larm ringer vilket gör att du vaknar enklare.

Du kan även analysera din sömn samt planera den utifrån analysen för att på så vis få till ännu bättre sömn och förståelse för hur din cykel faktiskt ser ut. Versa 3 är helt enkelt bra på att visa hur du sover om natten. 

För att kunna få denna statistik måste du ha klockan på dig när du sover men eftersom den väger lite samt har ett skönt band i silikon så märker man inte riktigt av den. Om natten sätter man även på ”Stör Ej-läge” vilket gör att du inte får några notiser som lyser upp eller vibrerar.

Fråga rakt ut

Om du behöver hjälp med något, exempelvis med att hita rätt väg när du sitter och kör bil, så kan du använda Googles röstassistent genom att säga ”hej Google”. Om du har kopplat din mobiltelefon till klockan så att du kan läsa mail, sms och nyheter går det även att ringa, maila och messa med hjälp av röstassistansen. 

Betala med klockan

Du kan koppla Samsung eller Google Pay till klockan och därför betala med handleden när du är och handlar, något som betyder att du alltid har med dig plånboken! 

Sammantaget så är Veras 3 en modell fullsmockad med härliga funktioner och som dessutom är ruggigt prisvärd vilket är en riktigt vinnande kombination vilket leder ända till positionen som den bästa aktivitetsklocka man kan köpa just nu. 

2. Apple Watch generation 8:a

Snygg smartwatch bäst i test

snygg smartwatch

Fördelar

Nackdelar

5895 kr

5895 kr

Om man är på jakt efter en riktigt snygg aktivitetsklocka så är det Apple Watch som gäller. Apples design på sina smartklockor har blivit hyllad världen över av både kritiker och kunder tack vare dess minimalism, bra materialval och få men funktionella knappar. 

Utöver att vara riktigt snygg så är även denna 8:e serie av Apple Watch en av dem bästa rensa prestandamässigt som du kan köpa idag. Lått oss gå in lite djupare på varför vi tycker just denna modell håller så väldigt hög nivå! 

Design

Vi måste börja med att prisa designteamet på Apple, för här har de verkligen lyckats! Den tunna klockan är gjord av borstat rostfritt stål och skärmen går ut ända i kanterna vilket skapar en snygg känsla när skärmen är på.

Bandet är i originalutförande gjort av silikon som sitter skönt mot huden, har en låg vikt samt tål vatten. Om man vill ha ett annat utseende på sin klocka så kan man byta ut armbandet mot ett i metall eller läder!

Mäter blodets temperatur och tar EKG

Sensorn som sitter på baksidan av klockan vänd mot din ovansida handled kan nämligen mäta av blodets temperatur. Genom att du som tjej fyller i när du har ägglossning och mens kommer klockan att lära sig vilken temperatur ditt blod har när detta inträffar och därför kunna kartlägga din menscykel och meddela dig vart i den du befinner dig i.

Utöver detta kan även klockan ta ett EKG vilket gör att du kan se hur ditt hjärtas elektriska impulser ser ut, något som kan vara till nytta ifall du har svagt hjärta. 

Väldigt användbar vid träning

Om du tycker om att träna och dessutom följa din träning så kommer du definitivt bli nöjd med den här modellen. Till att börja med så är dens GPS mycket bra och precist vilket gör att du noggrant kan kolla hur lång sträcka du har rört dig under din träning samt vart du har rört dig! 

Under tiden du tränar så kan klockan mäta syrenivån i ditt blod så att du på så sätt ska kunna se hur effektiv syresättning du har samt lättare kunna kartlägga när du börjar producera mjölksyra. 

All information förs sedan över till träningsappen i din iPhone där du kan ta del av mer information samt mata in ytterligare fakta om dig och din träning för att kunna följa den personliga utvecklingen noggrannare.

Känner av fall och kollisioner

I klockan så sitter det en  sensor som reagerar på plötsliga förändringar i ditt rörelsemönster vilket innebär att den vid ett misstänkt fall eller kollision tar fram snabbkommando till att ringa nödsamtal eller en förvald nödkontakt. Det här är en riktigt smart funktion för främst äldre vilket gör denna klockan perfekt för den som är äldre men inte är så stadig på benen och dessutom kanske lever själv. 

Varnar för förändring i puls

Om du plötsligt skulle få väldigt hög eller låg puls som sticker ut onormalt så kommer klockan att varna och påkalla din uppmärksamhet om att din puls är onormal.

Batteritid

Batteritiden håller hela dagen och du behöver inte vara orolig för att den ska ta slut så länge du laddar på natten. Om du skulle glömma det kan du även snabbladda på morgonen innan du ger dig ut i dagen! 

Ett underbart operativsystem

Apple är kända för att göra operativsystem som är väldigt enkla att använda och förstå sig på och deras smarta klocka är inget undantag! Denna modell är otroligt smidig och enkel att ha och göra med i vardagen oavsett om du vill skicka ett sms, ringa någon eller kolla en nyhetsuppdatering. 

Ifall du tycker om att lyssna på musik kommer du tycka en Apple Watch är väldigt skön eftersom den kopplar upp bra mot trådlösa hörlurar. Du ändrar sedan volym, spår och play / pause mycket enkelt.

En till smart funktion är Apple Pay som du kopplar till ditt bankkort och som sedan låter dig betala utan att du har med dig din plånbok. Du håller alltså bara fram klockan mot kortterminalen vilket är skönt men även en häftig känsla som gör att man känner sig väldigt teknisk! Men du måste ha en iPhone för att din Apple Watch ska fungera optimalt, så om du har Android ska du kolla vidare på andra modeller! 

Sammanfattningsvis så är Apples smartklocka en riktig premiummodell som vi verkligen kan rekommendera om du ska ha din smartwatch på dig varje dag och vill ha en snygg modell med riktigt bra funktioner och som dessutom håller i många år framöver! 

3. Xplora 5 Play

Aktivitetsklocka barn bäst i test

aktivitetsklocka barn

Fördelar

Nackdelar

1990 kr

Vill du hålla lite extra koll på ditt barn för att känna dig säkrare när barnet har lämnat hemmet? Xplora 5 Play är nämligen gjord för att passa barn och kallas för ”barnets första mobiltelefon” av Xplora själva. Den uppdaterar föräldern med vart barnet befinner sig och det går även att ringa, smsa och prata videosamtal via klockan vilket gör att man som förälder kan känna sig ännu tryggare. Här nedan går vi in ännu lite mer noggrant på klockans funktion.

Kopplas via app

Du kopplar upp klockan via din mobiltelefon via Xploras app. Detta gör att enbart du som huvudkontakt kan nå klockan och att barnet endast kan ringa dig eller nödsamtal vilket skapar en säker linje mellan er två. Du kan sedan ringa röst- eller videosamtal till ditt barn samt SMS:a.

Stegräknare

Klockan har en inbyggd stegräknare och för att uppmuntra till lek och bus ute även till ett barn som hellre sitter inne så kan man skapa en lek tillsammans där man växlar X antal steg mot X antal speltimmar. Det här får barnet att vilja vara ute och röra på sig för att på så vis få speltimmar. Ett bra system är att 3000 steg växlar mot en timmes spelande eftersom speciellt barn kommer upp i ganska många varje dag. 

Utöver att du som förälder kan sätta upp ett eget belöningssystem så får även barnet mynt för varje tusen steg som de går, mynt som sedan kan bytas mot fiktiva eller till och med riktiga produkter. 

Visar barnets position

Klockan uppdaterar barnets position med fasta mellanrum som du ställer in i appen. Du kan välja från var 15:e minut till en gång varje timme. Desto mer sällan du uppdaterar platsen desto längre räcker batteritiden! I standbyläge har den tre dygns batteritid men vi rekommenderar att ladda den varje natt. 

Du kan föreställa olika zoner där du får en notis om barnet kliver in eller lämnar den zonen. Det kan exempelvis handla om skolan och ert hem så att du kan hålla bättre koll. Denna funktion tycker vi verkligen om och den fungerar verkligen smart, både i teori och praktik! Xplora kallar detta för ”säkra zoner” och funktionen är helt enkelt gjord för att du ska kunna hålla koll enklare.

Skolläge

För att inte klockan ska störa i skolan så stängs den av helt när barnet går dit och blir då enbart en vanlig klocka. När barnet sedan lämnar skolan igen så kommer alla funktioner tillbaka! 

Tål stänk och regn men inte att doppas

Klockan tål regn och fukt men du ska inte duscha med den eftersom den då kommer gå sönder. Den måste alltså tas av innan bad och dusch! 

För att summera Xplora 5 Play så är detta en väldigt bra smartwatch barn som ser till att du som förälder kan hålla koll på vart barnet är någon stans samt ringa och SMSa över en säker linje där det inte finns någon risk att barnet kommer i kontakt med någon olämplig. Tack vare stegräknaren går det även att uppmuntra till rörelse genom att göra det till en tävling eller poängsystem! 

4. Amazfit Band 5

Prisvärd smartwatch bäst i test

prisvärd smart

Fördelar

Nackdelar

Ifall du tycker att modellerna som hittills har listats är för dyra så har du den absolut billigaste och mest kvalitativa klockan framför dig just nu. Amazfit Band 5 är en modell som verkligen blivit populär och uppskattad världen över tack vare att den bara kostar nära hundralappar men trots det har dem nödvändiga funktionerna som man söker i ett bra aktivitetsarmband. 

Gjort för att använda dygnet runt

Detta band är gjort för att kunna ha på sig dygnet runt om man så vill tack vare att den har  hela 15 dagars batteritid samt är helt vattentät Den är även liten och smidig vilket gör att det inte stör. Om du aktiverar batterispararläge, vilket innebär att den drar ner lite på vissa funktioner, så kan du istället få hela 25 dagars batteritid! 

Mätning av stress, puls, syrenivå och sömn

På undersidan sitter den en sensor som tar upp alla värden man kan önska. Den känner av pulsen dygnet runt, läser av dina stressnivåer och mäter din syrehalt i blodet. Alla dessa värden är bra att ta reda på för att hålla koll på sin hälsa samt framförallt för att veta vad man ska göra för att förbättra den.

Band 5 analyserar även din sömn ö hjälp av pulsen vilket gör att den hittar förslag på hur du kan förbättra den, exempelvis genom att lägga sig tidigare eller gå upp tidigare. Alla sömnstadier känns av och om den exempelvis upptäcker att du ofta vaknar i djupsömn kommer den ge nya förslag på sovrutiner för att du ska vakna upp piggare.

Mätning vid träning

Om du tycker om att mäta din träning så kommer du bli nöjd med att det finns elva stycken olika träningsprogram som kan mäta längd och tid på den sträcka du rört dig. GPS:en fungerar bra och det går även att föra över informationen till mobilen.

Få notiser och information från mobilen  

Du kan koppla upp klockan till din mobil för att ta del av sådant som visas på den, exempelvis sms, pushnotiser och inkommande samtal. Detta gör att du inte blir lika beroende av att ta upp eller ner den så ofta, samt att du kan se på armbandet om det är värt din uppmärksamhet nu eller går att vänta med. 

Andra smarta funktioner är att du kan använda armbandet som fotoutlösare, rösttjänst för att fråga om saker när du inte har möjlighet att ta upp telefonen eller till för att få mobilen att spela upp ett ljud ifall du har tappat bort den i hemmet.

Specifikationer   

Laddningstiden är ynka två timmar vilket då ger 15 dygns användning. Den är vattentät till 50 meter, eller 5ATM som det också kallas. Vikten ligger på 24 gram och därför så känns den knappt av runt handleden. 

Som du märker är det här en modell som verkligen levererar trots en nätt prislapp, något som gör att den verkligen får klassas som en prisvärd smartwatch! Den fungerar dessutom både till vuxna och barn.

5. Fitbit Inspire 3

Aktivitetsarmband lång batteritid

Fördelar

Nackdelar

Om du föredrar den lilla modellen aktivitetsarmband men tycker att Amazfit Band 5 innan är lite i billigaste laget och istället vill gå på en variant med bättre kvalitet så har det kända märket Fitbit gjort en variant som är riktigt bra! Den är modell mindre men har ändå många funktioner vilket gör att den är en väldigt vardaglig och diskret modell. Dessutom är den vattentät och har riktigt bra batteritid, så man behöver väldigt sällan ta av den! 

App som kartlägger ditt mående utifrån hudens temperatur

Fitbit Inspire 3 känner av din kroppstemperatur och om du tillsammans med den i Fitbit-appen fyller i exempelvis hur du har mått under dagen eller om du har haft mens eller inte så kommer den att lära sig hur din kropp fungerar och därefter kunna säga till när din mens är på väg att börja eller om du har feber och så vidare. Denna funktion är mycket bättre än man många kan tro och man lär sig väldigt snabbt att uppskatta den. 

Hjälper dig att strukturera upp din tid

Alla människor har olika tidpunkter på dygnet då man är som starkast, i mest behov av lugn och ro och så vidare. Armbandet känner av hur dina stressnivåer är och tipsar efter ett tags användning om hur du kan strukturera upp din dag och när dina nivåer är som allra bäst för att träna och när på dygnet du borde ta en lugn stund för dig själv ett tag.

Känner av puls och hjälper vid träning

Precis som alla andra modeller i denna guiden så kan Fitbit känna av din puls, något som den gör dygnet runt. Din puls i kombination med kön, ålder och vikt säger väldigt mycket och utifrån detta kan armbandet exempelvis avgöra om du är i ett stadie där du förbränner fett, jobbar på konditionen eller pressar mjölksyretröskeln under tiden som du tränar. Denna information hjälper dig att träna rätt vilket förbättrar resultat, sparar tid och är väldigt motiverande! 

En bra detalj är att du även kan se en sammanställning i appen varje vecka där det står ifall du har tränat mer än 150 minuter medelintensivt eller 75 intensivt varje vecka vilket är rekommendationen från WHO att alla människor ska göra för att öka chanserna till ett långt och friskt liv. 

Övriga funktioner

Utöver ovanstående saker klarar även Fitbit av att ta in mycket av den information som mobilen får, exempelvis notiser från SMS, nyheter och mail. Du kan också ringa och svara telefon från armbandet. Att ställa ett larm går också och att istället för att vakna av en hård och jobbig ringsignal väcks man då av en lugn vibration i handleden som ökar i takt med att du inte vaknar upp. 

Under natten har du även ett nattläge att sätta på för att inte bli störd av notiser eller att någon ringer. Detta läge fungerar precis som Stör Ej-läget på mobilen! 

En liten detalj som start- och stoppur är en sådan sak som gör armbandet väldigt användbart. Med det kan du klocka dig själv ute i löpspåret, på gymmet eller varför inte sätta en timer på hur långt du har kvar att springa innan du får stanna. Sedan är timern även väldigt användbar i köket! 

Ja, som du märker är det mycket som får plats i denna modell trotsa det nätta storleken och det låga priset. En sista positiv sak är laddtiden som räcker i 10 dagar vilket är betydligt längre än exempelvis Apple Watch. Nackdelen är att denna modell enligt många inte är världens snyggaste, men vi tycker att den är så grymt att det inte gör något. 

6. Fitbit Versa 4

Bra aktivitetsklocka i vardagen

smartwatch

Fördelar

Nackdelar

2499 kr

2490 kr

2490 kr

Versa 4 är en uppgradering på den populära modellen Versa 3. Till skillnad från trean så kan denna även mäta kroppstemperatur vilket gör att du som kvinna kan kartlägga din menscykel! Utöver detta så är klockan ganska lik Versa 3 men har bättre batteritid, är lite smalare och har finare skärm. 

Betala med klockan 

När du är ute på stan och shoppar, handlar mat eller är på restaurang så kan du strunta i att ta med plånboken för att istället betala smidigt med klockan. Du har en trådlös betaltjänst som kopplas till ditt kort och sedan blippar du helt enkelt mot kortterminalen. Om beloppet du ska betala överstiger 200 kronor måste du även skriva in din kod och detta skyddar helt enkelt från att någon ska stjäla klockan och spendera en massa pengar innan du har hunnit spärra den! 

Följ din träning i detalj

GPS:en är bättre på Versa 4 än vad den är på Versa 3 vilket gör att du ännu mer i detalj kan se hur långt du har rört dig under ditt träningspass samt vart du har varit. Det finns hela 40 stycken träningsprogram att ställa in så du har många alternativ i allt från simning till cykling och löpning. Om du kopplar klockan till appen, vilket vi för övrigt starkt rekommenderar, så kan du även se ännu mer detaljerat över vart du har varit.

Utöver att i efterhand se vart du har varit och hur din träning har gått så kan du även i realtid se vilken fas din kropp befinner sig i. Exempelvis om du för tillfället är i en fas där du bränner fett, optimerar din kondition och förbättrar den på bästa sätt eller om du istället pushar din mjölksyratröskel. Allt detta beräknas utifrån din vikt och vikt som du skriver in i appen samt din vilopuls. 

Ha på den hela dagen

Tack vare att klockan är vattentät så kan du ha den i duschen, badet och om du ska simma. Den är vattentät till 50 meter vilket för de flesta räcker gott och väl. I kombination med detta så har Fitbit 4 en batteritid på 6 dagar vilket gör att du väldigt sällan måste ta av den för att ladda. En perfekt vardagsklocka med andra ord! 

Ha på den i sömnen

Tack vare att den väger lite och sällan behöver laddas så vänjer man sig snabbt med att ha på sig den i sömnen. Om du har den på dig när du sover så får du statistik över hur du har sovit vilket efter några dagar ger dig förslag på hur du kan optimera sömnen. Om du ställer in väckning så väcks du även mjukt genom en vibration i din handled istället för en stark och jobbig signal som får en på dåligt humör det första som händer.

Kom åt din mobiltelefon utan att ta upp den

Genom att koppla din mobil mot klockan via BlueTooth så kan klockan ta emot SMS, pushnotiser, samtal, mail och annat som händer på din mobiltelefon vilket innebär att du inte behöver ta upp den så ofta! Detta är väldigt skönt i vardagen för att på så vis kunna hålla koll utan att för den delen ta upp sin lur stup i kvarten. 

Du kan även fråga klockan saker i realtid, exempelvis om hjälp med vägen eller vem det är som har SMS:at för att på så sätt kunna få hjälp även när dina händer inte är tillgängliga, exempelvis när du kör bil! 

Frågor och svar

Fördelarna med en bra smartwatch

bra aktivitetsarmband

Bättre hälsa

En smartwatch har mängder med fördelar! Den är gjord för att förbättra din hälsa tack vare att du kan analysera din träning, sömn och puls. Vissa modeller visar även stressnivåer! 

Dem lite bättre modellerna gör analyser av din puls, kroppstemperatur, sömn och syresättning för att sedan ge dig en analys med en övergripande bild på hur du mår samt förslag på hur du kan förbättra din sömn eller när på dygnet du är som mest benägen att riva av ett bra träningspass.

En aktivitetsklocka fungerar även motiverande eftersom den under ditt träningspass visar hur det går just nu och efteråt visar sträcka, tid och rutt. Du kan alltså mäta träningen utan att behöva ha med mobilen. Dessutom kan du spela musik från klockan, men då krävs det att mobilen är i fickan.

 Enklare vardag

Tack vare att klockorna idag fungerar som är förlängd arm av din mobiltelefon kan du se vad som händer på mobilen utan att behöva ta upp den, något som gör att du kan vara mer närvarande samt hålla bättre koll. Du kan även betala med din klocka, styra musik och fråga om hjälp med vardagliga saker, exempelvis vilken den snabbaste vägen hem är. Självfallet visar den även tiden men också vädret och din kalender för att göra saker ännu smidigare. 

Vad kostar en pulsklocka?

En pulsklocka kan kosta allt från 400 kronor upp till 10 000 kronor beroende på vilken modell man väljer. Priset avgörs av vilka funktioner klockan har, hur lång batteritiden är, vilket märke som gör smartwatchen samt hur bra kvaliteten är. 

Idag går det att hitta många klockor som är fullt dugliga för under tusenlappen men vill man ha sin klocka i många år och på sig varje dag rekommenderar vi att gå på en lite bättre modell. 

Vilken är den bästa aktivitetsklockan?

Den bästa aktivitetsklockan du kan köpa idag är antingen Fitbit Versa 3 eller Apple Watch generation 8. Båda dessa modeller hjälper till med hälsa, träning och underlättar vardagen genom att förlänga mobilen. De har dessutom bra kvalitet, är snygga, har en lång batteritid och håller bra kvalitet! 

Hur fungerar en träningsklocka?

En träningsklockas funktion grundar sig i GPS, en sensor som känner av din puls samt Bluetooth. GPS:en mäter du långt du har rört dig under ett träningspass samt vart du har varit någonstans, information som de flesta som tränar ute tycker är kul att ta del av.

Sensorn som i sin tur mäter pulsen är otroligt viktig. Utifrån din vilopuls så kan nämligen klockan tillsammans med att veta din vikt och längd beräkna hur mycket du förbränner under din träning. Den kan även känna av din sömn, varna om din puls avviker från ditt normala och känna av stressnivåer under dagen.

Dem rejälare varianterna har även möjlighet att känna av blodets syrenivå vilket ger en extra bra analysförmåga när du tränar. Blodets syresättning är nämligen det som avgör hur bra kondition du har eftersom högre möjlighet att syresätta gör att du orkar längre. När du i klockan kan se hur du syresätter kan du även avgöra hur du ska träna på bästa sätt.

Att känna av blodets temperatur är en funktion som främst är användbar för dem med mens. Om du under en menscykel skriver in i appen vart i cykeln du är någonstans kommer klockan i relation till detta även mäta hur varmt ditt blod är för att inför nästa cykel kunna påminna dig om när det är dags för ägglossning. Smidigt och bra! 

Bluetooth är det som kopplar ihop din mobil med klockan. Denna uppkoppling upprättas när du kommer nära mobilen igen ifall du lämnat den hemma. Detta innebär att du måste ha mobilen nära för att kunna använda funktioner som att svara mobil eller läsa SMS.

Observera att Apples klockor bara kan koppla upp till iPhones medan dem flesta andra klockor fungerar både med med Androider och iPhones! 

Läs mer inom kost:

gainer utan träning
Träning

Gainer Utan Att Träna

Introduktion till gainer utan träna Om du är en person som har väldigt svårt att gå upp i viktigt så är det inte omöjligt att du överväger gainer utan att

Läs mer »
vad är lchf
hälsa

Vad är LCHF? – Den Stora LCHF-Guiden 2023

Vad är LCHF? En introduktion Välkommen till din guide till LCHF (Lågkolhydratkost, högfettkost), en kostplan som begränsar kolhydratintag och ökar fettkonsumtionen. Många människor världen över har hittat framgång med denna

Läs mer »
energi innan träning
kost

Energi innan träning

Innan träning är det viktigt att fylla på energinivåerna så att man kan prestera ordentligt. Inför din träning bör du vara återhämtad och påfylld med en kost som passar för

Läs mer »
fasta 10 dagar
kost

Fasta 10 dagar viktnedgång

En fasta på 10 dagar kan ge en otroligt stor viktnedgång. Men kan samtidigt vara farligt om den inte utförs korrekt eller av dig som är sjuk. Alltså är det

Läs mer »