De 5 bästa L-arginin kosttillskotten

L-arginin kosttillskott bäst i test

Aminosyran L-arginin är ett populärt kosttillskott som har många användningsområden och är väldigt populär hos styrketränare. L-arginin ökar kväveoxiden i kroppen och på så sätt kan man öka blodtillförsel till muskler som arbetar. Kosttillskottet brukas ofta i styrketräningssyfte för att få mer pump och tryck i musklerna. 

L-argininet ökar näringstillförseln till musklerna vilket gör att du orkar mer på gymmet och får bättre återhämtning. Aminosyran finns naturligt i ägg, kött, fläsk och en del andra naturliga näringskällor. Ett par tecken på brist av L-arginin är impotens, tidigt åldrande, övervikt och sterilitet. Därför är det viktigt att få i sig tillräckligt av aminosyran via en bra och varierad kost, eller som kosttillskott. 

Vi förespråkar alltid att hålla en god kosthållning innan man använder kosttillskott, eftersom det är inte meningen att det ska ersätta en bra kost. Det är ett tillskott till en bra kost och inte en ersättare. Med en bra kosthållning och lite extra kosttillskott kan man stärka immunförsvaret, bygga mer muskler och må allmänt bättre.   

Core Arginine Complex

Core L-Arginine bäst i test

Sammanfattning

ELIT Nutrition L-arginine

ELIT 100% Pure Powder L-arginine 300 g

Sammanfattning

Core Arginine

Core Arginine kosttillskott

Sammanfattning

Arginine Hardcore

L-Arginine Hardcore 160 tabletter

Sammanfattning

Delta Nutrition L-Arginine

Sammanfattning

1. Core Arginine Complex

Bästa L-arginin kosttillskottet

Core L-Arginine bäst i test

Per portion:

Fördelar

Nackdelar

Återförsäljare:

Svenskt kosttillskotts egna arginin i kapselform är perfekt för dig som vill ha ett extra intag av aminosyran i träningssyfte. En kapsel innehåller totalt 750 mg L-arginin och en dosering är på 4 kapslar vilket ger dig totalt 3 gram L-arginin. Kapslarna har två sorters arginin för en bättre fördelning och kombinera effekten av två olika former av L-arginin. En portion av detta en halvtimme innan gymmet ger dig bra pump och tryck i musklerna, perfekt för dig som gillar styrketräning. 

Vi gillar L-arginin i kapselform eftersom det är väldigt smidigt att inta och kräver inget mixtrande med shakers och vatten. Det är perfekt när man är lite tidspressad och behöver en snabb dos innan gymmet för ett bättre pass. En del kosttillskott i pulverform kan ha en rätt tråkig smak så kapslarna är helt klart att föredra om du tycker att kosttillskott generellt smakar dåligt. Nackdelen med kapslar är att det tas upp lite segare av kroppen jämfört drickbart kostillskott, men tar du kosttillskottet i god tid spelar detta ingen roll. 

Vi gillar Svenskt kosttillskott eftersom det är väldigt prisvärt, en kapsel kostar endast 1,38 kronor och fyra kapslar som är en full dos kostar så lite som 5,52 kronor. Detta i förhållande till effekten tycker vi är väldigt prisvärt och därför hamnade detta tillskott som etta i vårt test. Vi gillar också att man använt L-arginin i fri form samt AAKG som är en populär ingrediens i PWO och perfekt att inta innan gymmet för ett bättre pass. 

Hos Svenskt kosttillskott har detta tillskott riktigt bra recensioner och snittet är på 4,8/5. Vi har själva testat detta L-arginin innan gymmet och kan hålla med om att effekten finns där. Effekten kan jämföras med L-citrullin där man får mer styrka och kan prestera mera. 

2. Elit Nutrition 100% L-arginine

Bästa L-arginin i pulverform

ELIT 100% Pure Powder L-arginine 300 g

Per portion:

Fördelar

Nackdelar

Återförsäljare:

Föredrar du pulverform framför kapselform är detta L-arginin från Elit nutrition ett bra val med 100% rent arginin, fritt från onödig utfyllnad. Detta plockas upp snabbt av kroppen och perfekt att dricka innan gymmet för mer prestation på gymmet. Det finns i en neutral smak och citronsmak för dig som vill ha en lite godare drink. Vi önskade att det hade funnits lite fler smaker men samtidigt är inte smaken anledningen till att man dricker L-arginin. 

Detta kosttillskott har ett bra pris och kostar endast 3,49 kronor per porton vilket vi tycker är viktigt eftersom många vill ta kosttillskottet varje dag, eller åtminstone på träningsdagar. I en burk finns totalt 300 gram L-arginin och det går att ta lite mindre skopor för att hushålla på tillskottet. 

Vill man ha mer effekt utav tillskottet kan man blanda det med kaffe eller en PWO som inte innehåller L-arginin eller L-cintrullin. På detta sättet kan man bygga sin egen PWO billigare och precis som man vill ha den. 

Vi gillar att man kapat alla onödiga ingredienser och endast levererar helt rent L-arginin, många tillverkare idag blandar in mycket annat som man inte är i behov av. Väljer man den neutrala smaken kan man enkelt blanda detta kostillskott med sina andra tillskott, exempelvis kreatin eller BCAA.

Vi testade detta kosttillskott innan ett gympass med korrekt utförande så att resultatet skulle bli så bra som möjligt. Vi sov våra vanliga timmar och tog inte andra kosttillskott som skulle kunna förstöra testet. Vi tog kosttillskottet på relativt tom mage för lite bättre effekt och resultatet är att Elit nutritions L-arginin gör det den ska. Det är precis som ett vanligt L-arginin tillskott men för ett bra pris och god smak, i alla fall om man väljer citron smaken.

3. Core Arginine

L-arginin med naturell smak

Core Arginine kosttillskott

Per portion:

Fördelar

Nackdelar

Återförsäljare:

Detta L-arginin från Svenskt kosttillskott är perfekt för dig som endast vill ha helt rent arginin utan tillsatser och smaker. Det är lite tråkigt att dricka som det är men ger däremot bra effekt som bidrar till mer pump och tryck i musklerna på gymmet. Argininet är i fri form och i en portion får du i dig hela 5 gram L-Arginin HCL vilket är en bra dos för att känna effekterna. 

En portion kostar endast 3,22 kronor vilket är väldigt prisvärt och perfekt för dig som inte vill lägga allt för mycket på kosttillskott. En påse innehåller totalt 200 gram L-arginin och kostar mindre än många konsumenters kosttillskott. Det går även att köpa 400 gram eller 1 kg på en och samma gång vilket gör att man sparar pengar. 1 KG ger ungefär en ett årsförbrukning av L-arginin om man tar det på träningsdagar och vilar ungefär 2 dagar i veckan. 

Eftersom pulvret är smaklöst kan man enkelt blanda ut det med flera kosttillskott till en och samma super dryck. Det går även att komponera sin egen PWO där man kan välja alla doser helt själv. Vill man göra detta rekommenderar vi att man köper flera smaklösa kosttillskott och et kosttillskott med smak som man använder som bas. I denna påse ingår även en påse vilket flera tillverkare slutat med. Detta gillar vi eftersom då kan man alltid vara säker på att man doserar exakt som tillverkaren rekommenderar. 

Det går att dricka pulvret som det är tillsammans med vatten, men vi upplevde smaken som ganska stark och konstig. Så vi testade att blanda ut kosttillskottet med juice, saft och PWO vilket gjorde det hela upplevelsen mycket bättre. Det går absolut att dricka med bara vatten, men det är ingen smaksensation direkt. 

4. Arginine Hardcore

160 Arginin kapslar

L-Arginine Hardcore 160 tabletter

Per kapsel:

Fördelar

Nackdelar

Återförsäljare:

Arginine Hardcore från Chained nutrition innehåller totalt 160 kapslar med L-argininetylester som är perfekt för dig som vill må bättre, bota impotens och prestera mer på gymmet. En tablett innehåller 850 mg L-arginin vilket är lite mer än Cores kapslar. Dessa är dock något öre dyrare så det jämnar ut sig på den fronten. Kapslarna är enkla att svälja och ger bra effekt om man tar dom i god tid innan träning.

Vi tog en fulldos på 5 kapslar 45 minuter innan gympasset på en halvtom mage och fick bra effekt från början. De är precis som vanliga L-arginin kosttillskott bara att det är i kapselform istället för pulver. Har du lätt för att svälja kapslar är det väldigt lätt att få i sig en fulldos. Men du som tycker det är jobbigt kanske får det lite svårt när det är 5 kapslar som ska sväljas. Det finns dock en positiv sak med att det är flera kapslar, eftersom då kan man lättare dosera efter hur mycket man vill ha. 

Hos gymgrossisten har dessa kapslar riktigt bra omdöme och en klar majoritet av recensionerna är positiva. Vill man ha mer effekt utav kapslarna rekommenderar vi att ta en L-argininet med en kopp kaffe innan träning. Detta blir som en hemma snickrad PWO för en bråkdel av priset  men med liknande effekt. Man kan även blanda kapslarna med annat kosttillskott för att skapa sin egen mix, men det gäller att man har koll på dosering så man inte överskrider det rekommenderade intaget .

Är du allergisk mot ägg, soja eller mjölk bör du kanske inte ta dessa eftersom det är framtagna i samma fabrik. 

5. Delta Nutrition L-Arginine

Perfekt innan gymmet

Per portion:

Fördelar

Nackdelar

Återförsäljare:

Delta nutrition är en populär tillverkare av kosttillskott och deras L-arginin är riktigt bra för styrketränande som vill ha en liten boost på gymmet. En burk har totalt 64 serveringar vilket ger dig L-arginin i två månader framåt om du tar kosttillskottet varje dag. En portion kostar endast 4,35 kronor vilket är väldigt bra pris för att vara i pulverform. Man kan luras att det är dyrare än tabletter, men en portion pulver innehåller mer L-arginin än vad en kapsel gör. 

Vi har även testat detta kosttillskott innan gymmet och som vanligt använde vi inga andra kosttillskott när vi utförde testet. Effekten var precis som vi förväntade oss och vi fick bra pump efter ett par sets in i passet. Vi har även testat kosttillskottet tillsammans med koffein och beta-alanin. Det fick vi en bra effekt av och rekommenderar vi till er som vill ha en billigare PWO. 

Det finns inte mycket kundrecensioner om detta arginin men samtidigt är det en ganska basic produkt som gör det den ska. Man får vad man förväntar sig och ingen annan oönskad ingrediens. Det är ett smaklöst pulver vilket gör att det är ganska tråkigt att dricka som det är. Men funkar absolut att dricka, och godare blir det om man blandar med juice eller saft. 

Läs mer inom kost:

bästa veganska proteinpulver bäst i test
kost

Bästa veganska proteinpulvret 2023

Letar du efter ett veganskt proteinpulver kommer denna guide hjälpa dig att hitta rätt kosttillskott som passar din kost och dina behov. Vi har listat flera olika pulver som förser

Läs mer »
Bästa koffeintabletter bäst i test
kost

De 7 Bästa koffeintabletterna 2023

I denna guide kommer vi att gå igenom de bästa koffeintabletter du kan köpa för att få mera energi, fokus och prestation. Fördelen med koffeintabletter är att dom är väldigt

Läs mer »